Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Nedēļas nogalē termometra stabiņš jau pakāpsies pat virs +20 grādu atzīmes

© SCANPIX

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi prognozē, ka otrdien daudzviet Latvijā gaidāms lietus, tomēr diena būs silta.

Dienā gaiss iesils no +11 līdz pat +20 grādiem. Jārēķinās, ka rīt atsevišķos valsts rajonos iespējams arī pērkona negaiss, kura laikā pūtīs brāzmains vējš.

Kā jau ziņots, gaiss pakāpeniski Latvijā kļūst siltāks, to sajutīsim arī maija pirmajā nedēļā - tās beigās Latvijā gaidāms ievērojami siltāks laiks un termometra stabiņš jau pakāpsies pat virs +20 grādu atzīmes; arī nokrišņu šajā periodā būs mazāk.

Lai arī darba nedēļas gaitā debesis dažubrīd aizklās lietus mākoņi un īslaicīgi līs, tomēr ne nokrišņu ilguma, ne arī daudzuma ziņā tas nebūs salīdzināms ar lietainajām dienām aizvadītajās nedēļās; pastāv varbūtība, ka dažviet ducinās arī pērkons. Gaisa temperatūra naktīs jau lielākoties vairs nepazemināsies zem 0 grādiem, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +14...+19 grādiem. Nedēļas gaitā pieturēsies lēns vējš, tādēļ piekrastes rajonos veidosies brīze, un pēcpusdienas stundās te gaiss būs dzestrāks.

Bet nedēļas izskaņā lietus iespējamība samazinās vēl vairāk, turklāt no dienvidiem, dienvidrietumiem Latvijā ieplūdīs vēl siltākas gaisa masas, un, kā jau minēts sākumā, gaidāms, ka termometra stabiņš pakāpsies virs +20 grādu atzīmes. Līdz šim šajā pavasarī tik siltas dienas bija vien aprīļa 1. dekādes vidū, kad 5. datumā jūras piekrastē - Liepājā un Pāvilostā - gaiss iesila līdz +20 grādiem, bet nākamajā dienā Latgales pusē bija +20...+22 grādus silts. Aprīļa sākumā tas bija neierasti silts laiks, tika uzstādīti jauni gan konkrētās dienas, gan pat dekādes siltuma rekordi, bet maija pirmajā dekādē Latvijā ir bijis pat +30 grādus karsts laiks - tik augsta gaisa temperatūra (+30,0°C) 2013. gada 9. maijā bija Jelgavā.