Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Skolēni varēs sākt pieteikties valsts atbalstam darbam vasaras brīvlaikā

© F64

Šodien Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) sāks skolēnu elektronisko pieteikumu reģistrāciju dalībai skolēnu nodarbinātības pasākumā vasaras brīvlaikā, aģentūru LETA informēja labklājības ministra Jāņa Reira (V) preses sekretāre Viktorija Buraka.

Pasākumu plkst.15.40 NVA Rīgas filiālē, Jēzusbaznīcas ielā 11, atklās labklājības ministrs Jānis Reirs un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis. Savukārt plkst.16 sāksies skolēnu reģistrācija internetā visā Latvijā.

Tādējādi skolēni vecumā no 15 līdz 18 gadiem, kuri mācās pamatskolā un vidusskolā, ar valsts atbalstu vasaras brīvlaikā varēs strādāt līdz diviem mēnešiem. Pasākuma mērķis ir ar darba vides iepazīšanu motivēt jauniešus izdarīt pārdomātāku nākotnes karjeras izvēli. Valsts dotēs skolēna darba algu 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

Reģistrēties skolēni varēs patstāvīgi NVA mājaslapā, tās labajā pusē uzmeklējot baneri ar uzrakstu "Pieteikšanās skolēnu vasaras darbam". Skolēnam jāreģistrējas tajā NVA filiālē, kuras apkalpošanas teritorijā viņš vēlas strādāt. Lai aizpildītu pieteikumu, skolēnam būs nepieciešams derīgs personu apliecinošs dokuments - pase vai ID karte. Ja skolēnam nav piekļuves internetam, viņš var doties uz tuvāko NVA filiāli, un filiāles darbinieki viņam palīdzēs aizpildīt pieteikumu elektroniski.

Šogad skolēnu reģistrācija notiks līdz augustam. Visi skolēni, kuri vēlēsies piereģistrēties dalībai pasākumā, to varēs izdarīt. Taču valsts līdzfinansēto darbavietu skaits ir ierobežots, un iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka reģistrēto skolēnu daudzums pārsniedz piedāvāto darbavietu skaitu, līdz ar to skolēna reģistrācija vēl negarantē iesaisti pasākumā.

Šobrīd skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumam jau ir apstiprinātas 3248 darbavietas, ko piedāvā 294 darba devēji. 2016.gadā skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā NVA plāno iesaistīt 4100 skolēnu, pasākuma īstenošanai plānotais finansējums ir 850 000 eiro.