Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas Institūts atklās Baltā galdauta svētkus

© F64

Mudinot ikvienu 4.maiju atzīmēt pie galda, kas klāts ar baltu galdautu, Latvijas Institūts jau šodien rīkos sanākšanu Vecrīgā, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas iekšpagalmā, aģentūru LETA informēja Latvijas Institūtā.

Pulcēties uz Baltā galdauta svētkiem aicināti institūta Doma laukuma kaimiņi - pārstāvji no uzņēmumiem un organizācijām, kas strādā Doma laukuma apkaimē Vecrīgā.

Pasākums notiks Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas iekšpagalmā, Pils ielā 20, un tā laikā paredzēts sapulcēties pie balti klāta galda, savstarpēji iepazīties, teikt svētku novēlējumus Latvijai, nodziedāt kādu dziesmu, kā arī mieloties ar kādā Latvijas mazpilsētā ceptu kliņģeri.

Rīkojot šo pasākumu, Latvijas Institūts mudinās latviešus visā pasaulē līdz Latvijas simtgadei Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, iedzīvināt jaunu Baltā galdauta svētku tradīciju.

Jau ziņots, ka atsaucoties Latvijas simtgades biroja aicinājumam, Latvijas Institūta darbinieki aicina ikvienu iedzīvotāju un Latvijai piederīgo visā plašajā pasaulē 4.maijā - Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā - kopā ar saviem tuvajiem svinēt Baltā galdauta svētkus.

Baltā galdauta svētkos iespējams veikt dažādas kopīgas aktivitātes, piemēram, iestādīt puķes, izgreznot māju un pagalmu vai kopīgi nokrāsot sētu. Arī kopīga muzicēšana un dziedāšana, maltītes gatavošana, nūjošana, braukšana ar velosipēdiem pa apkaimi, pozitīvas sacensības vai vienkārši iepazīšanās un attiecību uzlabošana arī varētu būt Baltā galdauta svētku sastāvdaļa.