Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Novados sākas bruņoto spēku un sabiedroto spēku mācības

© f64

No šodienas līdz 9.maijam vairākās vietās Latvijā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku un iekšlietu struktūrvienību kopīgas taktiskās mācības, kuras atbalstīs ASV karavīri, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļā.

Mācības vienlaicīgi norisināsies Mārupes, Ādažu, Carnikavas, Priekuļu, Ērgļu, Beverīnas, Strenču, Kokneses, Krustpils novados, Iecavas pilsētā un novadā, Salaspils pilsētā un novadā, Ogres pilsētā un novadā, Jēkabpils pilsētā un novadā, Cēsu pilsētā un novadā.

Mācību galvenais uzdevums ir veicināt starpinstitūciju sadarbību, Nacionālo bruņoto spēku regulāro un Zemessardzes vienību sadarbību, aizsardzības un iekšlietu struktūru sadarbību, kā arī Latvijas un ASV karavīru savietojamību, kas ir ļoti nozīmīgs aspekts, lai reaģētu uz mūsdienu izaicinājumiem.

Mācības notiek sadarbībā ar pašvaldībām, un viens no vingrinājuma mērķiem ir trenēt karavīru, zemessargu un iekšlietu struktūru spēju veikt kopīgus uzdevumus ne tikai poligonā, bet arī pilsētvidē.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret notiekošajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, militārās aviācijas gaisa kuģu pārlidojumiem un iespējamiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem.

Kopš aprīļa Latvijā sācies aktīvs militāro mācību periods, un daudzās no nacionālajām un starptautiskajām mācībām šogad piedalīsies arī ASV un citu sabiedroto valstu karavīri ar savu militāro tehniku, tostarp helikopteriem un lidmašīnām. Pa Latvijas ceļiem militāro mācību un treniņu laikā pārvietosies bruņumašīnas un cita militārā tehnika, pāri Latvijai lidos militārās lidmašīnas un helikopteri, bet Latvijas piekrastē būs novērojami kuģi.