Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

No šodienas mobilās sarunas ārzemēs daudz lētākas

© scanpix.ee

No šodienas, dodoties ceļojumā uz kādu no Eiropas ekonomiskās zonas valstīm, par sarunām, īsziņām un interneta lietošanu viesabonēšanā būs jāmaksā mazāk.

Izmaiņas viesabonēšanas tarifos ir saistītas ar 2015. gada 25.novembrī apstiprināto Eiropas Savienības (ES) Regulu. Tajā noteikts, ka sākot no 2017.gada 15.jūnija ES telefonsarunām, īsziņām un mobilā interneta lietošanai viesabonēšanā tiks piemēroti iekšzemes tarifi saskaņā ar lietotāja izvēlēto tarifu plānu.

2016.gada 30.aprīli sākas pārejas periods, kura laikā mobilo sakaru operatori drīkst pakalpojumiem viesabonēšanā piemērot iekšzemes tarifu ar papildmaksu, kopējam viesabonēšanas tarifam ar PVN nepārsniedzot 0,23 EUR par veiktā zvana minūti, 0,0137 EUR par saņemtā zvana minūti, 0,073 EUR par SMS un 0,242 EUR par MB, atļauts piedāvāt pakalpojumus par fiksētu maksu dienā vai tarifu plānus ar atšķirīgiem tarifiem, ja lietotāji tādus izvēlējušies. Pielikumā pievienota detalizētāka informācija par konkrētiem tarifu plāniem, tomēr pirms došanās uz ārzemēm aicinām pārliecināties, vai esošais tarifu plāns nodrošina viesabonēšanas pakalpojumus, kā arī iepazīties ar viesabonēšanas tarifiem operatoru mājaslapās.