Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© Scanpix

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

MUZEJA ATKLĀŠANAS IZMAKSAS. Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) atjaunotās vēsturiskās galvenās ēkas svinīgā atklāšana izmaksās 26 863 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

ATROD PERSONAS. Naktī no trešdienas uz ceturtdienu Rīgas Centra iecirkņa policisti sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Rīgas Zemgales, Saulkrastu un Siguldas iecirkņiem veica profilaktiskos pasākumus Rīgas centrā, lai novērstu noziedzību. Kopumā nakts laikā pārbaudītas 78 personas, sastādīti vairāki administratīvo pārkāpumu protokoli un atrastas par noziegumiem meklēšanā esošas personas.

PIEAUDZIS IKP. latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad pirmajā ceturksnī, pēc sezonāli neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, ir pieaudzis par 1,8%, salīdzinot ar 2015.gada attiecīgo laika periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

BALTIJAS VALSTIS PRET KRIEVIJU. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņojis, ka Baltijas valstis neesot izrādījušas nekādu pateicību par to, ka Maskava ļāvusi tām "mierīgi aiziet", sabrūkot Padomju Savienībai. Piektdien Zviedrijas laikrakstā "Dagens Nyheter" publicētā intervijā Lavrovs īpaši izcēlis Lietuvu kā "visagresīvāko, rusofobiskāko valsti" un sacījis, ka tā izdara spiedienu uz NATO, lai alianse ieņemtu "pret Krieviju vērstu virzienu".

ATCEĻ REISU. Šodien tika atcelts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reiss no Amsterdamas uz Rīgu, jo lidmašīnas priekšējo stiklu bija sabojājis kāds nezināms priekšmets, aģentūru LETA informēja lidsabiedrības korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

NORVĒĢIJĀ AVARĒ HELIKOPTERS. Norvēģijas rietumu piekrastē avarēja helikopters, kurš devās no Bergenes uz naftas platformu Ziemeļjūrā. Atpakaļceļā lidaparāts avarēja. Kopā uz helikoptera klāja bija 13 cilvēki - 11 norvēģi, viens brits un viens itālis.