Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Partija "Gods kalpot mūsu Latvijai" noraida informāciju, ka partijā ir militāras personas

© F64

Aizsardzības ministra Raimonda Bergmaņa (ZZS) izteikumi par militārpersonām partijā ir nepatiesi un amatpersonai tie ir jāatsauc, šādu aicinājumu izplatījusi Andreja Požarnova vadītās partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" (GKML) valde.

Partijas pārstāvji norāda, ka aizsardzības ministrs esot izplatījis paziņojumu par partiju "Gods kalpot mūsu Latvijai", kurā ir izteikts apgalvojums, ka partijā "ir pārstāvētas arī vairākas militārpersonas".

GKML norāda, ka pēc Militārpersonu izdienas pensiju likuma militārpersonas ir "Nacionālo bruņoto spēku un Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo militāro struktūrvienību aktīvā militārā dienesta virsnieki, virsdienesta karavīri, profesionālā dienesta karavīri un ierindas dienesta zemessargi". Tāpat likumā ir noteikts, ka "Karavīram ir tiesības būt par biedru tādās biedrībās un nodibinājumos, kurām nav politiska rakstura, kā arī dibināt karavīru biedrības un nodibinājumus un piedalīties citos nepolitiskos pasākumos, ja šāda darbība netraucē dienesta pienākumu izpildi".

No aizsardzības ministra paziņojuma izriet, ka aktīvajā militārajā dienestā esošie karavīri, virsnieki un citas militārpersonas, pārkāpjot likumā noteikto aizliegumu, ir reģistrējušās par partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" dibinātājiem, secināts politiskajā spēkā.

"Par jaundibinātās partijas biedriem ir kļuvuši daudzi valsts un pašvaldības policisti, kā arī bijušās militārpersonas ar augstāko militāro izglītību. Taču partijai "Gods kalpot mūsu Latvijai" nav informācijas par to, ka pretrunā ar likumā noteikto aizliegumu par tās biedru būtu kļuvusi kāda aktīvajā militārajā dienestā esošā persona," teikts valdes paziņojumā.

Tāpēc GKML pieprasa aizsardzības ministram likumā noteiktajā kārtībā "atsaukt nepatiesās ziņas vai arī iesniegt partijas valdei to Nacionālo bruņoto spēku un Aizsardzības ministrijas pakļautībā un pārziņā esošo militāro struktūrvienību aktīvā militārā dienesta virsnieku, virsdienesta karavīru, profesionālā dienesta karavīru un ierindas dienesta zemessargu vārdus, kas 27.februārī ir reģistrējušies par partijas "Gods kalpot mūsu Latvijai" dibinātājiem".

Kā ziņots, 26.aprīlī Uzņēmumu reģistrā oficiāli reģistrēta partija "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Pirms tam partiju bija iecerēts nosaukt "Gods kalpot Latvijai", tomēr pret šādu nosaukumu iebilda aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Kā raidījumam norādīja šīs partijas priekšsēdētājs Požarnovs, ņemot vērā aizsardzības ministra iebildumus, partija šomēnes pilnsapulcē nolēma, ka tās nosaukums būs "Gods kalpot mūsu Latvijai".

Iepriekš Bergmanis iebilda pret šādu partijas nosaukumu, jo tas saskan ar karavīru zvērestu "Gods kalpot Latvijai".