Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

BRĪNUMI NOTIEK: Smagi sakropļotais suns pamazām atsāk staigāt

© Tukuma dzīvnieku patversme

Brīnumi mēdz notikt – smagi sakropļots suns, pārciešot divas nopietnas operācijas, 61.dienā pēc traģiskā notikuma pamazām ir atsācis staigāt. Noskaidrots, ka suns pieder kādam mācītājam, bet viņš sacījis, lai suni vienkārši iemidzinot.

Par suņuka Brunīša atveseļošanās gaitu savā lapā draugiem.lv regulāri informēja Tukuma dzīvnieku patversme.

Pirmais viņu ieraksts vēstīja, ka suns tika atrasts grāvī. Sunīti notriekusi mašīna.

“Ieraugot sunīša atmesto galvu, saprotam, jo ir bijusi rūgta pieredze, ka tā ir mugurkaula trauma! Gaidīt nav laika, jāveic rentgens un ja apstiprinās mugurkaula lūzums, tas jāoperē nekavējoši, 8 stundu laikā! Pēc veiktā rentgena, slēdziens-divās vietās lauzts mugurkauls un pakaļējās kājas sarežģīts lūzums! Tiek pieņemts lēmums, jo no tā atkarīga suņa dzīvība, jāveic operācija. Dr. Brinķis un dr. Kļaviņš operēja vairākas stundas, lai glābtu suņa dzīvību, jo sunim pēc traumas nekustās kājas, acu zīlītes paplašinātas, nereaģē uz kustību,” raksta patversme. Tā sākās Brunīša stāsts par jaunu, otro dzīvi. Suns regulāri tiek vests pie ārstiem. Viņa ārstēšana iespējama pateicoties ziedotājiem.

Ārsti prognozēja, ka suns varētu atsākt staigāt ap Jāņiem, taču Brunītis visus pārsteidza krietni ātrāk. Vakar, kad patversmē viesojās žurnāla “Māja” žurnāliste Ilze Strautiņa, suņuks lēni sāka staigāt. “Brīnums ir noticis. Šodien, brīdi pēc vienpadsmitiem, Brunītis lēni un svinīgi izkāpa no savas guļvietas, ko Simona bija nolikusi piekalnītes zaļajā zālē, un sāka piesardzīgi čāpot. Saulīte sildīja garo rētu uz suņuka muguras,” raksta I. Strautiņa.