Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Internetā “plūcas” Ušakova aizstāvji un nopēlēji

© facebook/ekrānšāviņš

Jau ziņots – N. Ušakovs pagājušajā nedēļā sociālajos tīklos publicējis attēlu, kas raisījis neizpratni sabiedrībā un šobrīd sabiedrība šķiet sadalījusies divās nometnēs – vienā, kas Rīgas mēru aizstāv un otrā, kas pilsētas galvu steidz nopelt.

Skandālu sacēlušajā attēlā redzams, kā velosipēdists pats savam spēkratam sabojā riepu, taču pēc traumas gūšanas pieprasa kompensāciju 185 miljardu eiro apmērā no Krievijas - tādu pašu summu, pie kādas nonākusi PSRS okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija, aplēšot PSRS laikā aptuvenos nodarītos zaudējumus Latvijas ekonomikai.

Nacionālā apvienība pieprasījusi Rīgas mēram atvainošanos, savukārt N. Ušakova karikatūras sakarā saņemto iesniegumu izvērtēšot Drošības policija


Šis skandāls radījis plašu rezonansi sabiedrībā un cilvēki metušies atbalstīt kā arī nopelt Rīgas pilsētas galvu.


Daudzi, tai skaitā N. Ušakova sieva Iveta Strautiņa – Ušakova, pauduši neizpratni par sabiedrības nopēlumu un skaidrojuši, ka šādi Rīgas domes priekšsēdētājs nudien nav apšaubijis Latvijas okupācijas faktu. Tāpat I. Strautiņa - Ušakova sociālajos tīklos izplatījusi attēlu un tekstu ar aicinājumu aizstāvēt Rīgas mēru no pārmetumiem.


Turpretim citi politiķi, piemēram, Nacionālās apvienības un 12. Saeimas deputāts Jānis Dombrava, steidz publicēt mazāk glaimojošas karikatūras, kuras veltītas Rīgas domes priekšsēdētājam šajā sakarā.