Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis: Vācija ir Latvijas trešā lielākā eksporta partnervalsts

© F64

Kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas Vācijai tradicionāli ir pozitīva sadarbība ar Latviju, šorīt LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (V), kurš patlaban uzturas darba vizītē Vācijā.

Premjers piebilda, ka Vācija ir Latvijas trešā lielākā eksporta partnervalsts, tāpēc bez Latvijas dalības patlaban Vācijā notiekošajā nozīmīgākajā industrijas un rūpniecības izstādē Hannoveres mesē, plānotas arī vairākas Vācijas uzņēmumu vizītes Latvijā.

Kučinska vērtējumā, Latvijas stends starptautiskajā izstādē ir novietots labā vietā, kā arī ir vērojama Vācijas uzņēmēju interese par Latvijas stendu.

Kučinskis stāstīja, ka viens no viņa vizītes Vācijā jautājumiem būs saistīts ar transporta jomu. Šodien Latvija politiķiem paredzētas tikšanās ar dzelzceļa un loģistikas nozares pārstāvjiem.

Kā ziņots, Ministru prezidents vakar Vācijā atklāja Latvijas nacionālo stendu pasaulē nozīmīgākajā industrijas un rūpniecības izstādē Hannoveres mesē.

Vācija, kas 2015.gadā bija trešais lielākais Latvijas ārējās tirdzniecības partneris, ir viens no galvenajiem Latvijas mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības produkcijas noieta tirgiem. Mašīnbūves produkcijas, elektropreču, metālu izstrādājumu un transportlīdzekļu īpatsvars kopējā Latvijas preču eksportā uz Vāciju veido 27%.

Pašlaik Latvijā darbojas vairāk nekā 1200 aktīvu uzņēmumu ar Vācijas kapitālu. Latvijas uzņēmums ar lielāko Vācijas kapitālu 30,6 miljonu eiro apmērā ir AS "Valmieras stikla šķiedra", kurā ieguldījumus ir veikušas piecas Vācijas kompānijas.

Vizītes ietvaros Latvijas premjeram plānota tikšanās ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli, kā arī citām amatpersonām un vietējiem uzņēmējiem.