Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā

Kučinskis Lejassaksijas premjeru aicina izmantot Latvijas tranzīta un loģistikas infrastruktūru

© F64

Tiekoties ar Lejassaksijas premjeru Štefanu Veilu, Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) aicinājis viņu izmantot Latvijas tranzīta un loģistikas infrastruktūru, aģentūru LETA informēja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars.

Kučinskis šodien notikušās sarunas laikā uzsvēris, ka Latvijai ir izdevīga ģeogrāfiskā atrašanās vieta, labi attīstīta transporta infrastruktūra, kā arī konkurētspējīgs darbaspēks. Līdz ar to Latvija ir piemērota vieta tranzīta un loģistikas organizēšanai starp Eiropas Savienības, NVS valstu, Centrālāzijas un Ķīnas tirgiem.

Savukārt Latvija saskata iespējas paplašināt sadarbību tūrisma jomā, ņemot vērā Ziemeļvācijas stratēģiski un vēsturiski nozīmīgo lomu Baltijas jūras reģionā.

Sarunas laikā Kučinskis arī uzsvēris, ka Latvija novērtē ciešo sadarbību ar Vāciju visos līmeņos, tajā skaitā ar federālajām zemēm. Ziemeļvācijas federālās zemes, tostarp Lejassaksija, ir Latvijas nozīmīgāko sadarbības partneru vidū, minējis premjers.

Starp sarunu tēmām bijuši arī jautājumi, kas saistīti ar Eiropas Savienības un Krievijas attiecībām, migrācijas aktualitātes.

Tikšanās noslēgumā Kučinskis Veilu ielūdzis apmeklēt Latviju.

Jau ziņots, ka Kučinskis šodien un rīt darba vizītē uzturas Vācijā. Viņam paredzētas tikšanās ar Vācijas kancleri Agelu Merkeli, citām amatpersonām, kā arī vietējiem uzņēmējiem.