Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Lielās talkas ietvaros iestādītas 5000 jaunas egles

© publicitātes

Aizvadītajā nedēļas nogalē, Lielās Talkas ietvaros, kuras mērķis ir padarīt mūsu valsti par tīrāko un sakoptāko pasaules kartē, Tīreļu mežniecībā ar t/c “Mols” atbalstu tika iestādītas 5 000 jaunas egles 2 hektāru platībā.

Kā iepriekš tika ziņots, t/c „Mols” katrus Ziemassvētkus jau vairāku gadu garumā aktīvi ir aicinājis cilvēkus par savām svētku eglītēm izvēlēties Latvijā audzētās, tādējādi atbalstot vietējos mežsaimniekus. Ir ļoti svarīgi pēc tam atjaunot šos izcirsto mežu resursus, lai tie ar katru gadu neizsīktu, tāpēc t/c “Mols” pagājušajos Ziemassvētkos dāvināja 5 000 egļu stādus Rīgas apkārtnes mežiem, kuri tagad pavasarī arītika iestādīti.

“Esam gandarīti, ka mums ir iespēja palīdzēt saglabāt un atjaunot izcirsto mežu platības. Katru gadu Ziemassvētkus svinam pie skaisti rotātas eglītes, bet ikdienas steigā bieži vien neaizdomājamies par to, ka ir svarīgi mūsu mežiem dot atpakaļ to, ko cilvēks no tiem ir paņēmis. Koki ir būtiski dabas elementi, kuri ne tikai nodrošina nepieciešamo skābekli, bet arī ir nozīmīga dzīvnieku un augu ekosistēmas daļa. T/c “Mols” aicina ikvienu Lielās Talkas ietvaros ne tikai lasīt atkritumus, bet arī iet soli tālāk un stādīt kokus savā zemē, lai padarītu apkārtējo vidi zaļāku,”stāsta t/c „Mols” menedžere Una Tukiša.

“Rīgas meži katru pavasari atjauno mežu ar pašu kokaudzētavā izaudzētajiem stādiem. Pavisam šogad plānots atjaunot gandrīz 400 hektārus meža. Audzējam ne tikai sev, bet piedāvājam arī privātajiem meža īpašniekiem un citiem sadarbības partneriem meža atjaunošanai izvēlēties mūsu audzētus kvalitatīvos un selekcijas rezultātā uzlabotos meža stādus, kas paver iespēju izaudzēt augstvērtīgu nākotnes mežu,” stāsta „Rīgas meži” valdes loceklis Edgars Vaikulis.

Tīreļu mežniecības mežzinis Andris Greidāns: “81 gads, ir tas vecums, kad egļu mežu atļauts nocirst galvenajā cirtē, taču egles mūžs var būt līdz pat 250 gadiem. Kopumā no šodien iestādītās jaunaudzes, ciršanas vecumu sasniegs vidēji trešdaļa egļu, jo laika gaitā, to ir jākopj – koki tiek retināti, ļaujot augt lielākajiem un spēcīgākajiem.”