Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Ļaudis sociālajos tīklos dalās ar lielajā talkā piedzīvoto

© twitter/ekrānšāviņš

Lielā talka aizritējusi visai raibi un twitter lietotāji mikroblogošanas vietnē dalās gan ar pārdzīvojumiem, gan ar fotoattēliem, kuri ilustrē talkas norisi visā Latvijā.

Kā liecina atrodamās fotogrāfijas aktīvi talkojuši gan politiķi, gan armijnieki, gan arī daudzi citi Latvijas iedzīvotāji.

Tā pat cilvēkiem izdevies uziet dažādus interesantus atradumus un glīti sakopt apkārtējo vidi.


Lielā talka ir akcija, kuras mērķis ir panākt, lai Latvija 2018.gadā būtu zaļākā valsts pasaulē. Šī tradīcija sākās 2008.gada 13.septembrī ar talku, kas bija kā iedzīvotāju dāvana Latvijai tās 90.dzimšanas dienā. Nākamās talkas notika 2009.gada 18.aprīlī, 2010.gada 24.aprīlī, 2011.gada 30.aprīlī, 2012.gada 21.aprīlī, 2013.gada 20. un 27.aprīlī, 2014.gada 26.aprīlī un 2015.gada 25.aprīlī. Saskaņā ar provizoriskiem aprēķiniem visos šajos gados kopumā talkāspiedalījies vairāk nekā viens miljons cilvēku, tāpat jānorāda - šogad iedzīvotāju aktivitāte Lielajā talkā bijusi lielāka,

Lielās talkas patrons ir Latvijas valsts prezidents Raimond Vējonis.


Laika apstākļi šogad bijuši visai dažādi – vietām spīdējusi saule, savukārt, citviet lijis lietus un gāzusies krusa. Tāpat arī atradumi bijuši raibi, piemēram, 10 eiro, Lieldienu ola zem eglītes, padomju laika nozīmītes, sarkans dīvāns, dažādi veci mūzikas instrumenti un dažādi antīki priekšmeti.