Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

"Saskaņa" vēlas, lai pašvaldības rūpētos par iedzīvotāju valsts valodas zināšanām

© F64

Opozīcijas frakcija "Saskaņa" iesniegusi Saeimā grozījumus likumā "Par pašvaldībām", rosinot starp pašvaldības funkcijām paredzēt arī nepieciešamību rūpēties par iedzīvotāju valsts valodas zināšanu apgūšanu un uzlabošanu.

Pašlaik likumā starp pašvaldību autonomām funkcijām teikts, ka tām nepieciešams rūpēties par kultūru un sekmēt tradicionālo kultūras vērtību saglabāšanu un tautas jaunrades attīstību - organizatorisku un finansiālu palīdzība kultūras iestādēm un pasākumiem, atbalsts kultūras pieminekļu saglabāšanai u.c. Savukārt "Saskaņa" piedāvā papildināt šī likuma punktu, nosakot, ka pašvaldībām jāsniedz palīdzība kultūras iestādēm un pasākumiem, tajā skaitā iedzīvotāju valsts valodas zināšanu apgūšanā un uzlabošanā.

"Ir nepieciešams, lai katra pašvaldība, uzņemoties rūpes par izglītību un kultūru, sniegtu savu ieguldījumu arī pašvaldības iedzīvotāju valsts valodas zināšanu uzlabošanā un apgūšanā," norādīts likumprojekta anotācijā.

"Saskaņa" uzskata, ka šādi grozījumi ir aktuāli, arī ņemot vērā migrācijas procesus, ar kuriem saskārusies Eiropas Savienība.

Likumprojektā paredzētās funkcijas būtu jāīsteno pašreizējo pašvaldību budžetu ietvaros.