Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vairāki tūkstoši dzelzceļnieku visā Latvijā iesaistās pavasara talkā

© LDZ

Dienu pirms “Lielās talkas” vairāki tūkstoši dzelzceļnieku visā Latvijā iesaistījās pavasara talkā. Šogad dzelzceļnieki talkoja ne tikai dzelzceļa teritorijās, bet arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas novietnē Gaiļezerā un Torņakalna novietnes Vecāku mājā, kā arī devās palīgā mājas darbos pie vientuļajiem pensionāriem.

Sekojot dzelzceļnieku talkošanas tradīcijai, kas aizsākās jau Latvijas brīvvalsts gados, kad galvenokārt tika apzaļumotas un labiekārtotas staciju teritorijas, arī šogad Rīgā, Imantas stacijas teritorijā, piedaloties “Latvijas dzelzceļa” prezidentam Edvīnam Bērziņam, tika stādīti koki un košumkrūmi – dekoratīvās purpurābeles un Japānas spirejas. Uzkopšanas un labiekārtošanas darbi noritēja visā Latvijā un darbos iesaistījās vairāki tūkstoši dzelzceļnieku.

“Gadu gaitā kopīga talkošana ir izvērtusies ne tikai par vēlmi uz Latvijas simtgadi mūsu valsti padarīt par zaļāko un sakoptāko pasaulē, bet arī par lielisku un aktīvu laika pavadīšanu ar kolēģiem. Man prieks, ka dzelzceļnieki tik lielā pulkā iesaistās uzkopšanas darbos un svarīgi, ka sakopjam ne tikai savu teritoriju, bet ejam palīgā arī citiem,” saka VAS “Latvijas dzelzceļš” prezidents Edvīns Bērziņš.

Aprīlī jeb “Spodrības mēnesī” kā katru gadu notiek aktīva dzelzceļa teritoriju uzkopšana, taču otro gadu pēc kārtas dzelzceļnieki devās palīgā arī citiem. VSIA BKUS novietnē Gaiļezerā notika teritorijas uzkopšanas un labiekārtošanas darbi –veidoti koku un dzīvžogu lapotnes vainagi, stādītas puķes, sakopta pļava pie slimnīcas teritorijas, kas nākotnē varētu pārtapt par lielisku atpūtas vietu. Savukārt Torņakalna novietnes Vecāku mājā dzelzceļnieki piedalījās ģenerāltīrīšanā - mazgās logus, uzkopa sanitāros mezglus un citas telpas.

Šogad talkotāji devās palīgā arī vientuļajiem pensionāriem visā Latvijā, lai palīdzētu viņiem mājas un dārzu darbos.