Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Meža stādīšanas talka "Zilajos kalnos" kopā ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni

© Rīgas meži

Ogres un Ikšķiles novadu pašvaldību aģentūra "Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūra" sadarbībā ar SIA "Rīgas meži" Lielās talkas dienā sestdien, 23.aprīlī, organizē meža stādīšanas talku, kurā piedalīsies ne vien SIA "Rīgas meži" darbinieki, Ogres un Ikšķiles novada pašvaldības deputāti, bet arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Valsts prezidents kopā ar Ogres tehnikuma audzēkņiem, Ogres bērnudārzu audzēkņiem, novadu deputātiem un apkārtnes iedzīvotājiem dabas parkā izvietos bērnu veidotos putnu būrīšus, labiekārtos teritoriju un stādīs kokus pie Dubkalnu ūdenskrātuves.

3.3 ha platībā plānots iestādīt SIA "Rīgas meži" Norupes kokaudzētavā izaudzētus 10 500 augstvērtīgus priedes ietvarstādus un 1000 egles ietvarstādus. SIA "Rīgas meži" apsaimnieko Rīgas pašvaldībai piederošos mežus, ievērojot meža ekosistēmu uzturēšanas un vides aizsardzības principus, nodrošinot efektīvu meža zemes apsaimniekošanu.

Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa "Zilie kalni" attīstības aģentūras apsaimniekojamā zemes platība atrodas Ogres un Ikšķiles novadu administratīvajās teritorijās un tās kopējā platība sastāda 438,38 ha., no kuriem 413 ha ir Rīgas pašvaldībai piederošie meži. Komplekss ietver dabas parku "Ogres Zilie kalni" 312 ha platībā.

Aģentūras pamatdarbība saistīta ar kompleksa plānveida apsaimniekošanu, nodrošinot dabas aizsardzību un rekreāciju. Līdztekus apsaimniekošanai Aģentūra organizē un koordinē daudzveidīgus pasākumus veselīga, sportiska dzīvesveida, vides aizsardzības un kultūrvēsturisku vērtību popularizēšanai. Par galveno Aģentūras produktu var uzskatīt ekoloģiski augstvērtīgu, labiekārtotu vidi, kas piemērota iedzīvotāju plaša spektra atpūtai - ekotūrismam, dabas tūrismam, aktīvajam tūrismam, rekreatīvajam tūrismam, sportam.

Talkas vieta pie Dubkalnu ūdenskrātuves norādīta pielikumā.