Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Lūdz sākt kriminālvajāšanu saistībā ar tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu

© SCANPIX

2016.gada 18.aprīlī Drošības policija nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai kriminālprocesa materiālus kriminālvajāšanas uzsākšanai pret vienu personu saistībā ar tūrisma braucienu organizēšanu uz Krimu.

Šis kriminālprocess tika uzsākts pēc Krimināllikuma 84. panta pirmās daļas par Eiropas Savienības Padomes Regulā noteiktā aizlieguma sniegt pakalpojumus, kuri tieši saistīti ar tūrisma darbībām Krimā un Sevastopolē, pārkāpumu.

Izvērtējot kriminālprocesa gaitā iegūtos pierādījumus, procesa virzītājs uzskata, ka ir savākti pietiekami pierādījumi, lai uzsāktu kriminālvajāšanu pret vienu fizisku personu pēc Krimināllikuma 84. panta pirmās daļas (par to normatīvo aktu tīšu pārkāpšanu, kuri regulē Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomes, Eiropas Savienības un citu starptautisko organizāciju noteikto sankciju darbību Latvijā vai kuri nosaka un regulē Latvijas Republikas nacionālo sankciju darbību).

Tāpat procesa virzītājs ir lūdzis prokuratūru šī kriminālprocesa ietvaros turpināt procesu pret vienu juridisko personu par piespiedu ietekmēšanas līdzekļa piemērošanu.

Drošības policija atgādina, ka neviena persona nav uzskatāma par vainīgu, kamēr viņa vaina nav atzīta likumā noteiktajā kārtībā.