Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvija gatavojas Lielajai Talkai; 300 tūkstoši maisu sāk ceļu pie talkotājiem

© publicitātes

Pusotru nedēļu pirms 23. aprīļa Lielās Talkas, ceļu no noliktavām pie iedzīvotājiem sākuši mērot šī gada Lielās Talkas maisi. Katru gadu oficiālie talkas maisi ir citā krāsā, un šogad tie būs balti.

Jau kopš 2009. gada katru pavasari DHL Latvia aktīvi iesaistās Lielās Talkas misijā un palīdz Latvijai kļūt par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē. Šogad atkritumu vākšanas maisi tiks nogādāti 121 Valsts un Pašvaldības iestādēm visā Latvijā. Kopumā tiks izvadāti 300 000 atkritumu maisi, kas ir tikpat liels apjoms kā pagājušo gadu.

Vispirms maisi tiek nogādāti Lielās Talkas novadu koordinatoriem, kas tālāk maisus piešķir oficiāli reģistrēto talku atbildīgajiem. Tāpēc gadījumā, ja iedzīvotājiem ir vēlme organizēt talku un vākt atkritumus baltajos Lielās Talkas maisos, ir nepieciešams reģistrēt savu talku mājaslapā www.talkas.lv. Tiesa, tādā gadījumā, ja plānots talkot un atkritumus vākt vien dažu cilvēku kompānijā, nav obligāti jāpiesaka sava talka – ieteicams atrast tuvāko oficiālo talkošanas vietu Talku kartē un sazināties ar tās atbildīgo par dažu maisu saņemšanu.

Lielās Talkas atkritumu maisi šogad ir baltā krāsā, un talcinieki tos bezmaksas varēs saņemt tikai un vienīgi 23.aprīlī ikvienā www.talkas.lv reģistrētajā talkas norises vietā visā Latvijā. Par Lielās Talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga attiecīgā pašvaldība. Piepildītos maisus var atstāt TIKAI reģistrētajās talkas vietās un par to atrašanās vietu jāinformē talkas atbildīgais. Neskaidrību gadījumā ikviens tiek aicināts ziņot savas pašvaldības talkas koordinatoram, kuru kontaktinformāciju iespējams atrast mājaslapā www.talkas.lv.