Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Žurnālists piesauc nāvi savam kolēģim un zinātniekam Kalviņam

© twitter

ANO Bēgļu aģentūras reģionālās pārstāvniecības Ziemeļeiropā konsultants Didzis Melbiksis sociālajos tīklos jūtami "aizšāvis pāri strīpai", liekot uzvirmot jautājumam par mentālo stāvokli.

"Ja tas ir bijis joks - tad gaužam stulbs, ja tas bija domāts nopietni, tad - ak, vai...", "izskanējušajām aizdomām par šīs personas mentālās veselības problēmām, izrādās, ir daudz pamatojumu," šādi sociālajos tīklos tiek komentēti žurnālista Didža Melbikša replikas, paužot savu nostāju par zinātnieka, Mildronāta radītāja Ivara Kalviņa un sava kolēģa, žurnālista Jura Paidera publiskajām intrevijām.

Cik var noprats, tad vienā gadījumā D. Melbiksim, iespējams, nav šķitusi pieņemama zinātnieka I. Kalviņa intervija televīzijā, kurā viņš izsaka viedokli, ka pastāv fizikāls pamats homeopātijai un stukturētajam ūdenim, kā arī apšauba zemes rašanās laiku. D. Melbiksis šo ierakstu sākotnēji komentē ar tekstu : "ak, šī burvīgā veco marasmātiķu draudzene - nāve. Novēlu viņai labu ražu Latvijā!", bet vēlāk piebilst: "Saskaņā ar zinātni Kalviņam drīz vajadzētu mirt."  Ar līdzīgiem tekstiem D. Melbiksis aplaimojis arī savu kolēģi, žurnālistu Juri Paideru, visticamāk, nepiekrītot viedoklim par Panamas sarakstiem un ofšoru savstarpējo konkurenci.

Politiķis Jānis Iesalnieks D. Melbikša aktivitātes sociālajos tīklos komentē skarbi. "Un šis cilvēks apmāca Latvijas žurnālistus komunikācijai par "bēgļiem" un bieži tiek aicināts studijās kā "eksperts"?  Brīnos, ka Latvijas žurnālisti nav norobežojušies no šī āksta," pauž politiķis, atgādinot, ka aptuveni pirms pieciem gadiem D. Melbiksis esot radījis vietni anarhijalv.wordpress.com, kurā viņš esot aicinājis "zaimo karogu! piedrāz tēvzemi".


https://anarhijalv.wordpress.com/2011/08/28/zaimosim-karogu/