Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Bergmanis: Obligātajam militārajam dienestam nepieciešama laba infrastruktūra, Latvijā tādas nav

© F64

Ukrainas pieredze ir apliecinājusi, ka profesionālā armija ir efektīvāka nekā regulārie militārie spēki, lai gan diskusijas par obligātā militārā dienesta atjaunošanu, ir nepieciešamas, šorīt intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS).

Bergmanis nenoliedza, ka šādas diskusijas ir nepieciešamas, jo tikai sarunu ceļā var skaidri saprast, kurš no variantiem ir labākais.

"Tomēr jāpiebilst, ka esam ļoti daudz spēku ieguldījuši, lai tiktu palielināts profesionālās armijas karavīru skaits, kā arī Zemessardze ir savu spēju līmenī ir spējusi līdzināties profesionālās armijas līmenim," piebilda Bergmanis.

Tāpat Bergmanis piebilda, ka Latvijā nevar atļauties ieviest obligāto militāro dienestu, jo tam nepieciešami lieli resursi, kā arī labi sakārtota infrastruktūra, kuras Latvijas teritorijā nav.

Jau ziņots, ka Latvijas sabiedrībā ir jāturpina diskusija par iespēju ieviest obligāto militāro dienestu valsts pašaizsardzībai, kā tas ir Igaunijā un Lietuvā, runājot par mūsu drošības izaicinājumiem Baltijas Asamblejas (BA) sanāksmē, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Šodien Rēzeknē, uzrunājot Latvijas, Igaunijas un Lietuvas parlamentāriešus un ekspertus, Mūrniece arī aicināja Baltijas valstis daudz nopietnāk un aktīvāk sadarboties, lai stiprinātu mūsu reģiona drošību, tostarp darbojoties Eiropas līmenī, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Latvija 2006.gadā pieņēma lēmumu par atteikšanos no obligātā dienesta.