Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Taivāns: Trešais pasaules karš ir sācies, un tas turpinās

© f64

Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju profesoru Leonu Taivānu, kurš ļoti asi izteicies Briseles asiņaino notikumu sakarā.

Profesors portālam apollo.lv atklājis, ka šie terorakti ir vistiešākais un visreālākais karš. “Ir jāsaprot, ka šis terorisms ir karš, kuru Singapūras līderis Li Kuanju kādreiz nosauca par Trešo pasaules karu. Lūk, Trešais pasaules karš ir sācies, un tas turpinās! Un tas ir loģisks turpinājums tam, kas notika Parīzē.

Tas rāda mums, ka tiesībsargājošās struktūras un drošības struktūras nav spējīgas neko izdarīt. Protams, ka ir ziņots par atklātiem un likvidētiem teroristu slēpņiem, taču, ja darbs būtu efektīvs, tad nebūtu arī šo sprādzienu. Latvija vēl var paspēt šo darbu izdarīt – proti, neveidot Tuvo Austrumu iedzīvotāju musulmaņu kopienas un neuzņemt imigrantus. Tā ir atslēga! Beļģijā un Francijā, kur jau ir miljoniem šo cilvēku, - tur vairs neko nevar izdarīt, jo dzimstība viņiem ir augsta.

Vienīgais, ko var darīt, ir neveidot šīs kopienas, kurās var noslēpties, glabāt spridzekļus, kur teroristi var gūt morālu atbalstu,” intervijā apollo.lv bildis profesors L. Taivāns.

 
Tāpat viņš atzinis – Latvijai ar steigu jādomā par drošību.


“Latvija ir apdraudēta, taču domāju, ka vēl laiks pavisam zaudēts nav. Ja ir gana daudz politiskās gribas, tad šo procesu var apstādināt. Nevajag lolot sapņus par imigrāciju!Somijas piemērs ir ļoti bēdīgs, viņu budžets plīst pa visām šuvēm, jo, lai uzturētu bēgļus, viņi ir spiesti katru gadu aizņemties. Tādas perspektīvas mēs arī varam dabūt. Nevajag sevi mānīt ar dažādiem skaistiem lozungiem, ka viņi uzlabos mūsu demogrāfisko un ekonomisko situāciju. Pieredze jau nerāda, ka tā tas būtu noticis citās zemēs. Ja tie būtu ķīnieši vai vjetnamieši, tad uz viņiem mēs vēl varētu cerēt, taču ne uz Tuvo Austrumu iedzīvotājiem, kuriem viss ir ļoti zemu – gan ekonomiskie, gan zinātnes un izglītības rādītāji,” uzsvēris akadēmiķis.