Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

BRĪDINA: Latvijas centrālajā daļā ceļi atrodas ļoti sliktā stāvoklī

© F64

Šorīt sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem vietām Latvijas centrālajā daļā un Kurzemē, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šorīt braukšanas apstākļi ir apgrūtināti pa Tallinas šoseju no Berģiem līdz Bīriņu pagriezienam, pa Vidzemes šoseju no Rīgas līdz Vangažiem, pa visu Rīgas apvedceļu, pa Daugavpils šoseju no Rīgas līdz Ogrei, pa Bauskas un Jelgavas šosejām visā to garumā, pa Liepājas šoseju no Rīgas līdz Anneniekiem un no Skrundas līdz Liepājai, kā arī pa Ventspils šoseju no Rīgas līdz Strazdei.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Bauskas, Dobeles, Jelgavas, Ogres, Talsu, Tukuma un Ventspils apkaimēs.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā Latvijas lielākajā daļā snigs, snigšanas laikā redzamība brīžiem pasliktināsies līdz 500 - 1000 metriem, kā arī pūtīs brāzmains vējš ar ātrumu līdz 14 metriem sekundē, tāpēc braukšanas apstākļi var kļūt apgrūtināti. Ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas 64 ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic slideno posmu kaisīšanu un sniegoto ceļu tīrīšanu.

LVC uzsver, ka autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.