Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Astroloģe Māra Ošuroka. Cilvēks meklē savu es

PA LABI, PA KREISI. Māra Ošuroka: «Ikdienā aktuālās ziņas neklausos, bet tas nenozīmē, ka notiekošais man ir vienaldzīgs. Es izvēlos darīt to un satraukties par to, ko reāli varu ietekmēt. Varu jau badoties pie Saeimas, iestājoties par globālu problēmu, bet tā vietā es labāk palīdzu pieciem indivīdiem, kas atnākuši pie manis uz konsultāciju.» © F64

«Tā ir laime, ja cilvēks mīl savu darbu un vēl var būt noderīgs citiem,» uzskata astroloģe Māra Ošuroka. Nupat apgādā Jumava klajā nākusi viņas grāmata Iepazīsti astroloģiju!.

Katram savu astrologu

«20 gadu laikā, kopš nodarbojos ar astroloģiju, ir arī sakrājies tas, ko gribas pateikt cilvēkiem,» – tā Māra Ošuroka raksturo šo grāmatu. Izdevums Iepazīsti astroloģiju! domāts, kā mēdz teikt, visplašākajam lasītāju lokam – gan tiem, kam ir nelielas priekšzināšanas, gan tiem, kas neko nezina par astroloģiju, bet vēlas par to uzzināt. Grāmatā iespējams iepazīties ar astroloģijas vēsturi, dažādām skolām, sistēmām un programmām, kā arī astroloģijas izmantojumu sadzīvē un saistību ar citām ezotērikas jomām. Uz grāmatas vāka tās autore atgādina Alberta Einšteina teikto: «Astroloģija ir zinātne, kas nes atklāsmi. Ar tās palīdzību es daudz ko esmu uzzinājis un daudz ko esmu tai parādā.»

Māra Ošuroka atzīst, ka šis izdevums, iespējams, kādam būs arī pamudinājums pašam studēt astroloģiju, citam – iespēja saprast, kāds astrologs viņam nepieciešams. «Es nevienu netaisos pārliecināt vai pievērst savai ticībai, bet vienkārši informēt. Ja cilvēks zina, tad viņam iespējams izmantot zināšanas, ja cilvēks neko nezina, tad viņš saka, ka astroloģija ir zīlēšana, ka iet pie astrologa ir slikti. Es uzskatu, ka tā domāt ir tumsonība,» saka Māra Ošuroka. Turklāt 21. gadsimtā, kad daudzi par normālu dzīves sastāvdaļu uzskata savu ārstu, frizieri, drēbnieku un vēl daudz ko citu, būtu tikai normāli, ja cilvēkam būtu arī savs astrologs.

Ne tikai praktiskā jēga

Nav noslēpums, ka šobrīd cilvēki īpaši daudz interesējas ne tikai par astroloģiju, vispār – ezotēriskiem jautājumiem, un Mārai Ošurokai tam ir savs skaidrojums. «Tāds šobrīd ir planētu stāvoklis. Turklāt šobrīd Latvijā ir arī pietiekami daudz skolu, kur var mācīties astroloģiju. Īstenībā šobrīd cilvēks jūtas diezgan pazudis sevis meklējumos. Daudziem aktuāls ir jautājums, kāda ir viņa dzīves misija, ko viņam darīt tālāk? Pat ja cilvēkam ir darbs, ģimene, māja un suns, un viss pārējais, daudziem ir arī tukšuma sajūta vai, ja tā var teikt, jautājuma zīme. Jo šobrīd ir tāds laiks, kad visapkārt ir tik daudz tehnoloģiju, bet vienlaikus cilvēks mēģina iet atpakaļ pie dabas, pie dabas ritmiem. Astrologs ir kā starpnieks, jo viņš māk izskaidrot dabas – saules, mēness un citu planētu – ritmus un ietekmes. Cilvēks meklē savu es, tāpēc viņš vai nu meklē astrologu, vai nu pats sāk apgūt šo zinātni,» uzskata Māra Ošuroka.

Speciāliste atgādina, ka ikviena cilvēka dzīvē ir vairāki tā saucamie krīzes gadi un tieši tad arī daudzi kardināli maina dzīvi. «Tieši 42 gadu vecums ir ļoti būtisks, jo tad cilvēks no materiālās dzīves pāriet uz garīgo sfēru, un tā notiek pat ar tiem, kas absolūti tam netic. Pat tie, kas visu mūžu nav interesējušies par garīgām sfērām, ap šo vecumu sāk uzdot jautājumu – ko es atstāšu pēc sevis? Un, kas meklē atbildes, tas arī atrod – viens meklē astrologu, cits sāk to studēt, lai sakārtotu savu iekšējo pasauli,» atzīst Māra Ošuroka, kura kādreiz astroloģiju pasniegusi vidusskolā kā fakultatīvu priekšmetu un uzskata, ka būtu labi, ja šādu disciplīnu pasniegtu vidējās izglītības iestādēs.

«Jau daudzus gadus esmu pasniedzēja un zinu, ka ne jau visi nāk ar domu kardināli mainīt dzīvi, turpmāk pelnīt naudu šajā sfērā. Visvairāk nāk tie, kuri vēlas sevi harmonizēt un paplašināt savu redzesloku, jo lielais vairums turpina strādāt savā profesijā – jurisprudencē, būvniecībā, pedagoģijā, žurnālistikā, teātrī... Nevajag visā meklēt praktisko jēgu, daudz kas jādara no sirds.»

Ilgajā praksē astroloģe arī novērojusi, ka daudzi atnākot uz konsultāciju «ar attieksmi – sakārtojiet manu dzīvi, bet tas nav iespējams, cilvēkam pašam ir jādara, astrologs neko nevar atrisināt, viņš var tikai ieteikt ejamos ceļus. Es jau neesmu burve, es dalos ar savām zināšanām un pieredzi. Turklāt latvieši ir rukātāji, esam pieraduši pie smaga darba. Jaunieši ir citādi, bet vairums dzīvo ar pārliecību – tā ir jādara. Profesija jāizvēlas tāda, lai ar to var nopelnīt, lai ar to var pabarot ģimeni, bet cilvēkam, kurš piedzimis ar talantu dziedāt, nav jākļūst par juristu, taču latvieši tieši tā arī dara.»

Atrast augstas debesis

«Astroloģija paņem daudz spēka un enerģijas. Katram jāatrod savs veids, kā atjaunoties,» atzīst Māra Ošuroka un atklāj, ka viņai nepieciešams ik pa laikam izbraukt ārpus Latvijas, vislabāk – ik pēc trim mēnešiem. «Ja no Latvijas neizbraucu reizi divos trijos mēnešos, es jūtos nomākta, kā nospiesta, jo Latvijā ir zemas debesis – gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Tāpēc Latvija ir pilna ar juristiem un ekonomistiem, no kuriem daudzi pēc tam ir mani klienti, jo pa lielam cilvēki negrib darīt neko radošu. Izbraucot ārā, ir sajūta, ka varu kārtīgi ievilkt elpu, un, kad atgriežos, ir sajūta, ka daudz produktīvāk varu darboties tālāk,» atzīst Māra Ošuroka. Krustu šķērsu viņa izbraukājusi sev tuvo zemi Franciju, bet jau kādu laiku tur neesot bijusi, pēdējos gados samērā bieži bijusi Krievijā. Un viņas rokassomiņā vienmēr esot pase vai personas ID karte, tas nozīmē – spontāniem ceļojumiem viņa vienmēr ir gatava, tomēr – ne visiem. «Uz Indiju es vēl neesmu gatava braukt. Esmu novērojusi, ka tie cilvēki, kas bijuši Indijā, kardināli mainās, jo – mainās viņu domāšana. Tā ir enerģētiski spēcīga vieta. Es mazliet baidos vilties, ka nebūs tā, kā esmu iedomājusies. Un vēl – man bail, ka nevis varu neatgriezties no Indijas, bet varu neatgriezties tajā stāvoklī, kā esmu bijusi bijis pirms tam. Esmu ezotērisks cilvēks, bet esmu arī ļoti ikdienišķs cilvēks, un man mazliet bail, ka pēc ceļojuma uz Indiju man varētu pazust dzīves ikdienišķā puse. Jāsaka – es varbūt neesmu gatava enerģētiski tik spēcīgai vietai. Iespējams, drīzāk aizbraukšu uz Ķīnu. Zinu vienu lietu – viss, kas man saistās ar citām valstīm, man izrādās ļoti liktenīgi, to zinu pēc sava horoskopa. Teiksim, Turcija paņēma gandrīz septiņus gadus no manas dzīves – tur man bija bizness, arī privātas attiecības. Līdzko es no Latvijas izraujos, tā man visa dzīve mainās.»

Astroloģe atzīst, ka viņa kā jau Vērša zīmes pārstāve nekad nevar palikt mierā, arī viņai ir grandiozi plāni. «Šaurums man ātri apnīk, man vienmēr vajag jaunus apvāršņus. Turklāt Vērši ir darbaholiķi. Vasarās, kad nav jāpasniedz lekcijas, es vienalga atrodu ko darīt. Teiksim, šo grāmatu es uzrakstīju aizvadītajā vasarā. Šobrīd tapšanas stadijā man ir mācību grāmata, un vēl uz pauzes uzlikta grāmata par manu dzīvi. Par saviem plāniem negribu stāstīt, bet tie viennozīmīgi nesaistās tikai ar Latviju. Protams, brīvajā laikā lasu grāmatas, visvairāk ezotēriska rakstura grāmatas. Vispār – man daudz kam nav laika, jo darbs šķiet svarīgāks, un to daudziem ir grūti iestāstīt.» .

Māra OŠUROKA

• Sertificēta astroloģe

• Dzimusi 1970. gada 11. maijā Rīgā. Pēc horoskopa Vērsis, ar emocijām Lauvā – «Nekaitināt!»

• Meita Eva (27)

• Latvijas astrologu asociācijas valdes priekšsēdētāja (kopš 2011. gada)

• Horoskopu pasaules īpašniece, vadītāja un lektore

• Interneta medija Worldpodium.ru štata astroloģe un žurnāliste

• «Labākā skola – grāmatas, dzīves pieredze, filozofiskas zināšanas, pārējo atcerēties negribas... un būtu prieks, ja izglītības sistēmā kaut kas beidzot mainītos»

• Moto: Īstenot savu misiju, tādējādi pildot pienākumu pret sabiedrību, ir katra cilvēka patiesais uzdevums!