Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Par izstādes "Maidana cilvēki" bojāšanu piemēro 70 eiro naudas sodu

© F64

Valsts policija piemērojusi 70 eiro naudas sodu vienai no personām, kas pērn oktobrī iepretim valdības namam Rīgā sabojāja izstādes "Maidana cilvēki" ekspozīciju, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina aģentūru LETA informēja, ka līdz tiesiskam risinājumam nonākuši visi trīs izstādes "Maidana cilvēki" ekspozīcijas bojāšanas gadījumi, kas notika 2015.gada nogalē Brīvības bulvārī 36, Rīgā.

Vienā no lietām Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa vienošanās procesā abiem apsūdzētajiem piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem. Spriedums stājies spēkā.

Savukārt šogad 29.februārī Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodeva otru krimināllietu, kurā tika uzrādītas apsūdzības vēl divām personām par minētās izstādes ekspozīcijas bojāšanu.

Par trešo gadījumu, kad pērn 8.oktobrī bojāta izstādes ekspozīcija, Valsts policija, izvērtējot iegūtos pierādījumus, pieņēma lēmumu par minētā kriminālprocesa izbeigšanu, taču, ņemot vērā, ka lietas materiāli saturēja ziņas par to, ka izmeklēšanā noskaidrotā persona ir veikusi sīko huligānismu, pēc kriminālprocesa izbeigšanas minētā persona tika saukta pie administratīvās atbildības.