Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas simtgades popularizēšana pasaulē tiks saistīta ar Somiju un Baltijas valstīm

© f64

Latvijas simtgade ir interesanta, taču starptautiskā auditorija būtu daudz vieglāk uzrunājama, ja informācija fokusētos uz Baltijas valstīm un Somiju, šodien Saeimas Pieprasījuma komisijas sēdē sacīja Latvijas Institūta (LI) direktore Aiva Rozenberga.

LI jaunā direktore deputātiem atgādināja, ka 2018.gadā institūtam apritēs 20 gadi, kas notiks Latvijas simtgades gadā. Šajos gados informācija par Latviju esot pietiekami izplatīta, taču par to pārsvarā zina tie, kuri interesējas par pasaules aktualitātēm.

Rozenberga sacīja, ka nākamajā pirmdienā, 14.martā, dosies uz Helsinkiem, kur notiks Somijas simtgades un Baltijas valstu simtgades biroju tikšanās, pārrunājot kopīgos projektus.

"Latvijas simtgade ir interesanta, bet starptautiskā auditorija daudz vieglāk uzrunājama, ja mēs visi veidojam kopīgu Baltijas un Somijas komunikāciju. Jāmeklē jautājumi un temati, kas interesē plašāku sabiedrību. Jāstāsta, ko Latvija var piedāvāt un kāda ir pozitīvā pieredze," viņa sacīja.

Par piemēru LI direktore minēja Lielās talkas pieredzi. Viņas ieskatā Latvija ar Lietuvu un Igauniju starptautiskajai sabiedrībai to var parādīt kā pozitīvo piemēru. Par šo jomu jau esot interese no vairākām valstīm, tostarp Ēģiptes, kura vēlas izprast, kā šādās aktivitātēs var iesaistīt tik ievērojamu cilvēku skaitu.

Dažādās tematu idejas vēl tikai tiks iesniegtas Ārlietu ministrijai un vēstniecībām, lai, domājot par simtgades programmu, tieši ilgtspējīgas nākotnes temats būtu tas, kā Latvija sevi parādītu pasaulei, viņa sacīja.

Jau ziņots, ka kopš 2012.gada marta LI ir valsts tiešās pārvaldes iestāde, kas atrodas ārlietu ministra pārraudzībā.