Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

FKTK izsaka brīdinājumu "Norvik" bankai

© facebook/ Norvik Banka

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome izteikusi brīdinājumu AS "Norvik Banka" par Kredītiestāžu likuma prasību pārkāpumu, jo banka nebija ievērojusi noteiktās prasības kreditēšanas procesos, aģentūru LETA informēja FKTK.

Īstenojot uzraudzības pasākumus, bankai tika noteiktas īpašas FKTK prasības kreditēšanas procesā, nosakot bankai papildu pienākumus attiecībā uz informācijas sniegšanu FKTK.

Taču banka 2015.gadā veica darījumu, neievērojot FKTK prasības par informācijas sniegšanu.

Lemjot par piemērojamo sankciju, FKTK ņēma vērā, ka pārkāpums ir īslaicīgs un nav atstājis negatīvu ietekmi uz bankas darbību, tāpēc šoreiz esot samērīgi izteikt bankai brīdinājumu.

Šis lēmums ir apstrīdams FKTK vai pārsūdzams Administratīvajā apgabaltiesā viena mēneša laikā no dienas, kad tas paziņots adresātam.

"Norvik banka" peļņa pagājušajā gadā bijusi 5,59 miljoni eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina bankas publiskotie provizoriskie dati.

"Norvik bankas" aktīvi 2015.gada 31.decembrī bija 1,065 miljardu eiro apmērā, kas ir par 9,1% jeb 88,53 miljoniem eiro vairāk nekā 2014.gadā, kad bankas aktīvi bija 976,29 miljoni eiro.

Kā norādīts finanšu pārskata vadības ziņojumā, 2015.gada ceturtajā ceturksnī "Norvik banka" "mērķtiecīgi turpināja sāktās attīstības stratēģijas realizāciju". Pagājušā gada beigās noguldījumos "Norvik banka" bija piesaistījusi 868,9 miljonus eiro.

Bankas kapitāla pietiekamības rādītājs pagājušā gada beigās bija 17,43%, bet likviditātes rādītājs - 64,22%.

Kā ziņots, "Norvik bankas" vairākuma akcionārs ir Krievijas un Lielbritānijas pilsonis Grigorijs Guseļņikovs.

"Norvik banka" pēc aktīvu apjoma ir astotā lielākā banka Latvijā.