Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

ESI UZMANĪGS: Latvieši saņem dīvainus zvanus no ārzemēm [papildināts]

© Evelīna Freiberga/ facebook

"Es esmu vienīgā, kurai zvanās ārzemju nummuri it kā uzpīkstinot? Zvana no Maskavas, Alžīrijas un Slovēnijas. Man tas sāk likties mazliet biedējoši," sociālajā tīklā facebook raksta Evelīna Freiberga.

"Uzmanieties no šiem zvaniem, mīļie cilvēki. Iespējams, tas nav nekas bīstams, taču ne vienmēr varam būt pavisam droši. Sazinājos ar vairākiem cilvēkiem, viedokļi ir dažādi. Vairāk piekrītu tam, ka tie cilvēki cenšas iegūt kādu informāciju un gaida, kad atzvanīs. Un lūdzu nesakiet, ka tas ir saistīts ar nesamaksātu kredītu, jo tādas saistības man nav," informē cietusī.

Arī citi cilvēki atzinuši, ka viņiem dažādos diennakts laikos zvana nepazīstami ārzemju numuri- reizēm arī tiek sūtītas īsziņas par it kā saņemtiem laimestiem. 

* "Esmu dzirdējusi, ka tādā veidā tiek izkrāptas cilvēkiem naudas. Galvenais neatbildēt. Labāk bloķēt numuru un sazināties ar operatoru, jo var būt kāda hakeru padarīšana";  

* "Viņi grib, lai atzvani, tikai nedari to, protams. Kaut kāda krāpnieku grupa atkal, vakar vai šodien vel te fb bija brīdinājums, lai neuzķeras un nezvana atpakaļ"

* "Es nemaz neceļu. Atceros, ka pirms kādiem 2iem bija tas pats un operatori nobloķēja to nr, jo krāpa naudu. Varbūt tagad notiek tas pats.." pie ieraksta komentē facebook lietotāji un cietušie.