Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

VARAM valsts sekretāra amatā ieceļ Rinaldu Muciņu

© f64

Valdība šodien piekrita vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (VL-TB/LNNK) priekšlikumam viņa vadītās ministrijas valsts sekretāra amatā iecelt Valsts reģionālās attīstības aģentūras (VRAA) direktoru Rinaldu Muciņu.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) skaidro, ka Muciņš atbilst valsts sekretāra amata aprakstā izvirzītajām prasībām un viņš piekritis rotācijai.

Muciņš darbu VARAM valsts sekretāra amatā sāks piektdien, 26.februārī.

Patlaban nav zināms, kas varētu ieņemt Muciņa vietu VRAA. Gerhards iepriekš sarunā ar aģentūru LETA izteicās, ka varētu rotēt kādu no ierēdņiem vai arī rīkot konkursu uz šo amatu. Viņam pašam pagaidām nav padomā neviens kandidāts.

Muciņš ir pabeidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti un ieguvis profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnēs biznesa augstskolā "Turība". Viņam ir ilggadēja pieredze valsts pārvaldē dažādos amatos, tostarp četrus gadus esot Veselības ministrijas valsts sekretāra amatā.

Kopš 2014.gada 12.decembra Muciņš vada VRAA, un ministrija uzskata, ka šajā amatā viņš esot demonstrējis ļoti labas stratēģiskās plānošanas un komandas vadības prasmes, spēju pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, orientāciju uz rezultātu sasniegšanu un citas kompetences.

Ministrijā valsts sekretāra amats vakants kļuva pērn, kad līdzšinējais valsts sekretārs Guntis Puķītis kļuva par Valsts prezidenta kancelejas vadītāju.