Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Sniega dēļ braukšanas apstākļi daudzviet apgrūtināti

© F64

Šorīt sniegs daudzviet apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem autoceļiem Zemgalē, Vidzemē un Latgalē, aģentūru LETA informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Snieg visos reģionos Sākot no plkst.0.15 naktī ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 154 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kas veic sniegoto posmu tīrīšanu un kaisīšanu.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Ainažu virzienā no Saulkrastu apvedceļa līdz Ainažiem, Siguldas virzienā no Vangažiem līdz Veclaicenei, Valmieras, Daugavpils un Rēzeknes virzienos visa posma garumā, Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei, Jelgavas virzienā no Rīgas līdz Jelgavai, Liepājas virzienā no Apšupes krustojuma līdz Anneniekiem, kā arī Ventspils virzienā no Kūdras līdz Tukumam.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir visa Latvijā, izņemot Kurzemi.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - rietumos pārsvarā lietus un slapjš sniegs, bet austrumos ilgstošs sniegs un slapjš sniegs. Ceļi apledos, bet snigšanas laikā pasliktināsies arī redzamība.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam, uzsver LVC. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos ir jābrauc pa grants ceļiem, sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezienos, jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema.

Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.