Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Bijušās SPKC direktores Šmates darbs novērtēts ar "jāpilnveido"

© F64

Pirms rotācijas uz Valsts sporta medicīnas centra direktora vietnieces amatu bijušajai Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) vadītājai Ingai Šmatei veikts darba izpildes vērtējums, kurā saņemts novērtējums "jāpilnveido"

Noteikumos par valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanu teikts, ka darba novērtējums "jāpilnveido", nozīmē, ka darbs "daļēji atbilst prasībām - darba izpilde neatbilst daļai prasību visā novērtēšanas periodā".

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Veselības ministrijas (VM) pārstāvis Oskars Šneiders, pārcelšana citā amatā gan notikusi ar pašas Šmates piekrišanu. Tāpat atbilstoši likumā noteiktajam Šmatei darba alga saglabāta iepriekšējā līmenī.

Taujāts, vai darba izpildes novērtējums ticis veikts arī citiem VM padotības iestāžu direktoriem, tai skaitā tiem, kuri vēl nesen aizrotēti uz citiem amatiem, Šneiders atbildēja apstiprinoši. Viņš pastāstīja, ka tagadējās Veselības inspekcijas (VI) vadītājas Aijas Mežsargas darbs Valsts tiesu medicīnas ekspertīzes centra (VTMEC) vadītājas amatā novērtēts ar "labi". Bijušā VI direktora Egila Harasimjuka, kurš tagad vada VTMEC, darbs arī novērtēts ar "labi".

Ar "labi" darbs novērtēts arī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja vadītājai Edītei Bērziņai un Valsts asinsdonoru centra vadītājai Ivetai Ozoliņai, bet, piemēram, Nacionālā veselības dienesta direktores darbs šogad nav vērtēts, jo Daina Mūrmane-Umbraško amatā stājās tikai pērn. Tāpat darbs vēl nav ticis vērtēts Valsts sporta medicīnas centra vadītājai Sabīnei Vaskai-Epnerei, jo arī viņa amatā stājusies nesen.

Atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem, kas nosaka valsts tiešās pārvaldes iestādēs nodarbināto darba izpildes novērtēšanas kārtību, ierēdņa darbu var novērtēt ar "teicami", "ļoti labi", "labi", "jāpilnveido" vai "neapmierinoši".

Jau ziņots, ka VM februāra sākumā vairākās padotības iestādēs veica pārmaiņas, uz citiem amatiem aizrotējot vairāku padotības iestāžu vadītājus.