Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Tiesībsargājošo institūcijām kompetences stiprināšanai būs pieejami 11,76 miljoni eiro

© F64

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu Tiesu administrācijai sagatavot un iesniegt projekta iesniegumu Eiropas Sociālā fonda (ESF) finansējuma saņemšanai, lai īstenotu pasākumus tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetences paaugstināšanai, tādējādi sekmējot komercdarbības vides uzlabošanu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja CFLA pārstāvji, specifiskajam atbalstam plānotais kopējais attiecināmais finansējums ir 11 759 617 eiro, tai skaitā ESF finansējums - 9 995 674 eiro un valsts budžeta finansējums - 1 763 943 eiro.

ESF līdzfinansējums paredzēts mācību vajadzību apzināšanai un izvērtēšanai, profesionālo kompetenču attīstīšanas programmu, mācību moduļu, metodiku, rokasgrāmatu, mācību programmu un materiālu izstrāde un pilnveidošanai, vienotas tiesu prakses piemēru un judikatūras apkopošanai un publicēšanai, tiesu sistēmas izvērtējuma nodrošināšanai.

Tāpat projektā paredzēts īstenot saturisko un valodu mācību, semināru, konferenču, darba grupu un pieredzes apmaiņas pasākumus, izstrādāt kompetenču modeli, izveidot un pilnveidot mācību dokumentu un mācību materiālu vadības sistēmu, nepieciešamās datubāzes un īstenot citus pasākumus.

Atbalstu projekta īstenošanas gaitā saņems tiesu sistēmas darbinieki un tiesu sistēmai piederīgās personas - tiesneši, tiesu darbinieki, tiesu eksperti, prokuratūras un izmeklēšanas iestāžu amatpersonas un darbinieki, kā arī politikas veidotāji. Tāpat, plānojot un īstenojot starpdisciplinārās mācības, attiecīgos mācību semināros atbilstoši mācību saturam piesaistīs brīvo juridisko profesiju pārstāvjus, šķīrējtiesnešus, mediatorus, maksātnespējas administratorus un citus juridisko jomu profesionāļus.

Līdz 2023. gada nogalei plānots apmācīt vairāk nekā 12 000 tiesām, tiesībsargājošajām institūcijām un tiesu sistēmai piederīgo personu.

Projekta iesniegums Tiesu administrācijai jāiesniedz CFLA līdz šā gada 11.martam.

ESF atbalsts tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetences stiprināšanai paredzēts plānošanas dokumenta - darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Paaugstināt tiesu un tiesībsargājošo institūciju personāla kompetenci komercdarbības vides uzlabošanas sekmēšanai" ietvaros.