Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Ja nolūki ir nopietni, bildiniet Valentīndienā!

© F64

Daudzi 14. februāri izvēlas par dienu, kad bildināt mīļoto, jo tā tiek dēvēta par gada visromantiskāko dienu. Skaidrs, ka nozīmi piešķiram mēs paši, un gan jau bildinājums pavisam parastā nedēļas dienā ir ne mazāk saviļņojošs. Izrādās, ka šogad visu mīlētāju diena ir īpaši labvēlīgs laiks tiem, kuri patiešām nopietnos nolūkos nolēmuši bildināt cilvēku, kuru vēlas sev blakus kā laulāto draugu. Taču, ja kāds nodomājis piedāvāt savu sirdi pienākuma pēc, jo «visi tā dara», tad labāk iepauzēt, jo šogad ar 14. februāri rotaļāties nav ieteicams.

Iņ un jan skaitlī 14

Šādu svētā Valentīna dienas prognozi »Vakara Ziņām« izteica sertificēta numeroloģe Ineta Ventniece-Krīgere. Viņa izstāsta, ka skaitlis 14 satur gan sievišķo, gan vīrišķo enerģiju jeb iņ un jan, kas ir lieliska kombinācija dienai, kuru dēvē par visu mīlētāju dienu. Viņa liek aiz auss, ka svarīga ir ne tikai datuma, bet arī mēneša un gada enerģētika. Numeroloģe atzīst, ka pērn un šogad 14. februāris bija piemērota diena, lai piedāvātu sirdi un roku, bet citus gadus šis par romantiskāko atzītais datums var būt pilnīgi neatbilstošs tik nopietnam solim. Ja 14. februāris, summējot arī gada enerģētiku, rezultātā sanāk liderīgs, nenopietns, tad arī bildinājums netiks uztverts un nebūs domāts nopietni.

Labvēlīgs laiks piedāvāt sirdi un roku

Pērn 14. februāris bija labvēlīgs bildināšanai, bet šogad tas ir vēl piemērotāks un veiksmīgāks datums. Bildinājumu izteikt vajag tikai tad, ja tas domāts nopietni un attiecības jau pārbaudītas. Tiem, kam ir vien īslaicīga romāniņa pieredze, ieteicams nesteigties. «Ar šo dienu šogad spēlēties nedrīkst,» brīdina numeroloģe.

Un vēl kas. Šogad 14. februāris ir labvēlīga diena vīriešiem – viņi kļūs drosmīgāki un bildinot netrīcēs kājas un rokas, kā arī dienai nav raksturīga agresija. Tātad savu mīļoto ar pārāk ekspansīvu bildinājumu nenobiedēs.

Starp citu, pērn «Dove» sociālajos tīklos veica aptauju, lai noskaidrotu, kādi pārsteigumi Latvijā ir atzīti par romantiskākajiem. Jā, uzminējāt! Par pašu romantiskāko mīlētāju dienas pārsteigumu tiek uzskatīta atzīšanās mīlestībā un bildinājums.

Mīlētājiem – izklaides un sekss

Ventniece-Krīgere iesaka apmeklēt izklaidējošus pasākumus un neaizmirst par labu seksu, jo ciparu summa (1 un 4) ir 5. Šī skaitļa enerģētika sevī ietver seksualitāti, brīvas attiecības, brīvības mīlestību, saskarsmi, tusiņus, izklaides. Ko gan citu vajag cilvēkiem dienā, kad visapkārt mīlestība ir gluži vai fiziski sajūtama. «Pieci ir baudas cipars,» rezumē numeroloģe.

Bildina alā un muzejā un arī izšķiras

Latvijas mīlētāji ir izdomas bagāti. Kāds vīrietis Svētā Valentīna dienā savu mīļoto bildināja «Laimas» šokolādes muzejā ar īpašu šokolādes konfekšu  izlasi ar uzrakstu «Precēsi mani?». Tas bijis pirmais bildinājums, kas izteikts «Laimas» šokolādes muzejā. Kāds cits meitenes jāvārdu lūdzis Gūtmaņa alā, bet «Radio Skonto» rīkoja Valentīndienas akcijas par lieliskāko bildinājumu tiešajā ēterā.

Tomēr gadās arī tā, ka tieši visu mīlētāju dienā ir jāšķiras. Kā pirms dažiem gadiem vēstīja interneta žurnāls «Puaro.lv», 14. februārī tiesā bija jātiekas TV3 ziņu vadītājai Agnesei Vārpiņai un viņas bijušajam vīram Nikolajam Šestakovam, lai lemtu par uzturlīdzekļu parāda piedziņu un to apmēra palielināšanu abu dēlam.