Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pirmo gāzes piegādi no Lietuvas uz Latviju cer īstenot mēneša laikā

© F64

Pirmo gāzes izmēģinājuma piegādi no Lietuvas Latvijas valstij piederošajam uzņēmumam "Latvenergo" cer īstenot mēneša laikā, aģentūrai BNS teica Lietuvas valsts enerģijas grupas "Lietuvos Energija" gāzes tirdzniecības uzņēmuma "Litgas" ģenerāldirektors Vītauts Čekanavičs.

"Pašlaik mēs runājam ar Latviju par gāzes izmēģinājuma piegādi. Mēs vēlamies paskatīties, vai tas ir iespējams. Mēs ceram to izdarīt apmēram mēneša laikā," viņš sacīja, neatklājot, kad un cik daudz gāzes varētu piegādāt Latvijai.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka pagaidām daudzi jautājumi vēl nav sakārtoti. "Viņi [Latvijā] atļāva tirdzniecību, bet daudzas lietas atstāja "Latvijas Gāzes" ziņā. Joprojām ir dažas pelēkās zonas. Piemēram, ja vēlas transportēt gāzi caur Latviju vai uz Latviju, ir jāgaida 30 dienas, lai saņemtu atļauju no "Latvijas Gāzes". Tādi administratīvi šķēršļi joprojām pastāv," sacīja Čekanavičs.

Tāpat viņš norādīja, ka pašlaik kompānija beidz darbu pie detaļām. "Ceram, ka varēsim to izdarīt jau drīzumā," teica Čekanavičs.

"Procedūra ir vienkārša - mēs vienojamies par galīgajiem nosacījumiem un tad prasām "Latvijas Gāzei", vai to var darīt. Ja tas tiek atļauts, mēs veicam piegādi. Tikai tas jāizskata piesardzīgi, jo tā ir pirmā reize un nav skaidrs, kas var notikt," piebilda "Litgas" vadītājs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Latvijas Saeima ceturtdien, 11.februārī, pieņēma likuma grozījumus, kas paredz gāzes tirgus liberalizāciju un energokompānijas "Latvijas Gāze" sadalīšanu.