Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas svarīgāko notikumu apskats

IZSAUC PIE KNAB. Tiesībsargs Juris Jansons saņēmis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vēstuli ar aicinājumu ierasties iestādē un sniegt paskaidrojumus par kādu iespējamu interešu konflikta pārkāpumu.

GĀZE NO LIETUVAS. Pirmo gāzes izmēģinājuma piegādi no Lietuvas Latvijas valstij piederošajam uzņēmumam "Latvenergo" cer īstenot mēneša laikā, aģentūrai BNS teica Lietuvas valsts enerģijas grupas "Lietuvos Energija" gāzes tirdzniecības uzņēmuma "Litgas" ģenerāldirektors Vītauts Čekanavičs.

IEKASĒTIE NODOKĻI. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) administrēto valsts budžeta maksājumu kopējais parāds 2016.gada 1.februārī bija 1,475 miljardi eiro, liecina VID mājaslapā pieejamā informācija. No šī parāda 896,01 miljons eiro jeb 60,73% ir reāli nepiedzenamie parādi.

ŠENGENAS ZONAS PROBLĒMAS. Eiropas Savienība (ES) devusi Grieķijai trīs mēnešus laika, lai tā savestu kārtībā savu robežkontroli, vai arī Grieķija tiks izslēgta no Šengenas zonas uz diviem gadiem, ziņo BBC.

VĒRSĪSIES PIE PREZIDENTA. AS "Latvijas Gāze" (LG) lūgs Valsts prezidentam neizsludināt vakar, 11.februārī, Saeimā pieņemtos grozījumus Enerģētikas likumā, kas paredz gāzes tirgus atvēršanas un LG sadalīšanas nosacījumus.

"SPUTNIK" LATVIEŠU VALODĀ. Darbu Latvijā sākusi Krievijas propagandas medija "Sputnik" versija latviešu valodā - "sputniknews.lv".Portālā publicētas ziņas latviešu un krievu valodās par notikumiem Latvijā, Krievijā un citviet pasaulē, solot, ka tieši šis interneta resurss runāšot "par to, par ko citi klusē".

PĒC ATBALSTA UZ BRISELI. Lai mēģinātu panākt papildus atbalstu Latvijas piensaimniekiem un cūku audzētājiem, zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) pirmdien, 15.februārī, dosies uz Eiropas Savienības (ES) Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmi, kurā tiks apspriesti vairāki Latvijas lauksaimniekiem nozīmīgi jautājumi.

KNAB PRET BELĒVIČU. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atkal prasa Saeimas atļauju administratīvi sodīt veselības ministru, deputātu Gunti Belēviču (ZZS) saistībā ar iespējamo interešu konfliktu.

BĒGĻI IEDZĪVOJAS. Uz Latviju pārvestie bēgļi mūsu valstī ir labi iejutušies, šādu viedokli šorīt LNT pauda Latviešu valodas aģentūra metodiķe Ērika Pičukāne, kura sākusi patvēruma meklētājiem mācīt latviešu valodu. Pičukānei pirmajās nodarbībās šķitis, ka bēgļi jūtas labi, neesot bijusi sajūta, ka viņi būtu ļoti nobijušies, tomēr pedagoģe pieļauj, ka atvērtība ir tikai nacionālā īpatnība.