Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

TRAĢISKI: Vīrietis piekauj māti, kura slimnīcā mirst

© F64

Ceturtdien, 11. februārī, no rīta Rīgas Kurzemes iecirkņa policisti no mediķiem saņēma izsaukumu uz dzīvokli Rīgā, Lilijas ielā, kur atrodas piekauta sieviete. Policisti nekavējoties ieradās notikuma vietā, kur uzzināja, ka dzīvoklī dzīvojusi māte ar dēlu. Vīrietis jau ilgstoši bija lietojis alkoholiskos dzērienus un arī vakar atradās reibumā. Kādā brīdī abu starpā izcēlās konflikts, kura laikā vīrietis piekāvis sirmgalvi.

Mediķi cietušo kundzi nogādāja slimnīcā, bet policisti aizturēja 1957. gadā dzimušo vīrieti. Neskatoties uz mediķu pūlēm glābt sievietes dzīvību, viņa diemžēl pēc pāris stundām nomira.

Šobrīd pret aizturēto vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā, ir uzsākts kriminālprocess par smagu miesas bojājumu izdarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās. Šodien tiesa 1957. gadā dzimušajam vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.