Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

LG un "Dzintars" mēģina panākt vienošanos par parādu apmaksu

© F64

"Latvijas Gāze" (LG) un AS "Dzintars" sarunu ceļā mēģina panākt vienošanos par gāzes piegāžu parādu apmaksu, aģentūrai LETA apliecināja LG.

Nedēļās sākumā LG informēja - ja "Dzintars" līdz šodienai nesamaksās parādu par gāzes piegādi, uzņēmumam tiks pārtraukta dabasgāzes padeve.

Kā norādīja LG, kosmētikas ražotāja pārstāvji ir tikušies ar gāzes koncerna pārstāvjiem un "Dzintars" ir apliecinājis, ka daļa no parāda ir apmaksāta.

Tajā pašā laikā starp abiem uzņēmumiem turpinās sarunas par "Dzintara" atlikušās parāda summas atmaksu. Līdz ar to LG pagaidām neplāno apturēt gāzes piegādes kosmētikas ražotājam.

Jau ziņots, ka AS "Dzintars" ir viens no uzņēmumiem, kas uz šā gada 1.janvāri iekļuvis starp 100 lielākajiem nodokļu parādniekiem.

AS "Dzintars" vēsture sākusies 19.gadsimta vidū, kad tika likti pamati parfimērijas un kosmētikas rūpniecības nozarei Latvijā. 1849.gadā Rīgā tika dibināta Heinriha Ādolfa Brigera ziepju un parfimērijas fabrika, kas ražoja ziepes, sveces.

1991.gada 19.oktobrī notika AS "Dzintars" dibināšanas sapulce. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 817 456 eiro. AS "Dzintars" lielākie akcionāri ir Iļja Gerčikovs - 69,2% akciju, kā arī Dānijas iedzīvotājs Janeks Vaclavs Kozeluhs - 9,3%.