Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Pamatīga šķīdoņa dēļ šorīt braukšana apgrūtināta visā Latvijā

© F64

Pamatīga šķīdoņa dēļ šorīt braukšana pa valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināta visā Latvijā, liecina "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) operatīvā informācija.

]Šobrīd braukšana ir apgrūtināta pa visiem autoceļiem, izņemot ceļa posmu no Tukuma līdz Ventspilij uz Ventspils šosejas, kur braukšanas apstākļi ir apmierinoši.

Tāpat apgrūtināta braukšana ir uz visiem reģionālajiem ceļiem.

LVC uzsver, ka mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. Autobraucējiem svarīgi atcerēties, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas var veidoties uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šajos laika apstākļos jābrauc arī pa grants ceļiem, jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema. Sākoties ilgstošam atkusnim, var arī parādīties masveida bedres uz asfalta ceļa seguma un šķīdonis uz grants ceļiem.

LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.