Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

IESKATIES: Palīdzēsim mazajam Kristapam nokļūt uz rehabilitāciju

© Personīgais arhīvs

“Kristapam ir 4 gadi un viņa diagnoze ir bērnu cerebrālā trieka – spastiska tetraperēze, simptomātiska epilepsija. Šī diagnoze ir kopš dzimšanas," raksta Kristapa mamma, lūdzot palīdzību, lai spētu uzlabot dēliņa veselību. Rehabilitācijas laiks jau ir zināms- no 21. marta līdz 2. aprīlim, bet lai atmaksātu rēķinu pietrūkst līdzekļi,

"Sākumā pirmajos puisēna dzīves gados situācija bija nopietnāka, jo bija biežas krampju lēkmes. Tagad pēc vairākiem rehabilitācijas kursiem krampju lēkmes vairs nav. Kristapam bija arī rīšanas traucējumi, tāpēc sākumā viņu barojām caur zondi. Latvijas ārsti sacīja, ka jāliek gastrostoma, bet mēs atteicāmies un meklējām citu, efektīvāku risinājumu. Atradām rehabilitācijas centru Slovākijā, un viņi apņēmās palīdzēt mazajam Kristapam. Un iepriekšējā gadu maijā Kristaps ar tēti devās uz pirmo rehabilitācijas kursu Slovākijā un tiešām pēc 2 nedēļu rehabilitācijas kursa Kristaps mājā brauca bez zondes un pats varēja paēst.

Otro rehabilitācijas kursu Kristaps izgāja rudenī tad viņam uzlabojās arī koncentrēšanās spējas, puisis sāka satvert mantas, apgriezties gultā, patstāvīgi sēdēt ratos. Pagaidām drošības jostas vēl lietojam sēdinot pozicionēšanas krēsliņā.

Lai Kristapam uzlabotos veselības stāvoklis lūdzam ziedot, cik katram ir iespējams. Ārsti Slovākijā sola, ka Kristaps spēs arī staigāt, ja izies vairākus rehabilitācijas kursus, tāpēc arī šogad nepieciešams 2 nedēļu rehabilitācijas kurss izmaksā 4800EUR. Tā kā Kristaps sāk arī skaņas izrunāt, tad nepieciešams arī delfīnterapijas kurss 1200 eur. Latvijā Kristaps regulāri tiek vests uz masāžām, fizioterapiju (vingrošanu), reitterapiju, kā arī pie ergoterapeita,esam atsākuši arī logopēdu apmeklēt pie mūsu vietējās logopēdes Kristīnes,viņa ir skolotāja Dursupes pamatskolā. Sakarā ar veselības stāvokļa uzlabošanos šajā mācību gadā Kristaps ir uzsācis arī bērnudārza gaitas, tur ikdienā ar bērniem strādā logopēds un fizioterapeits. Arī mājās regulāri ar bērnu strādājam, lai būtu rezultāts. Rudenī tika iziets arī rehabilitācijas kurss Latvijā, kurš bija valsts apmaksāts un par to sakām vislielāko Paldies.”

Kristapam iespējams ziedot sekojošos kontos:

Inga Lazdāne (puisēna mamma),

SWEDBANK LV98HABA0551023851620

vai SEB BANKĀ LV16UNLA0050009241171 ar norādi Kristapa ārstniecībai.