Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Sabiedrībai ir jārēķinās ar skolu tīkla optimizāciju

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Sabiedrībai ir jārēķinās ar skolu tīkla optimizāciju, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš uzskata, ka, liekot klāt pa drusciņai pie algas katram pedagogam, nebūs risinājums. Esot ļoti daudz skolu, kur, rēķinot uz vienu skolotāju, ir trīs skolēni. Tas esot nepanesami dārgi, uzskata Kučinski. Tādēļ jāķeras pie skolu tīkla optimizācijas, jāizstrādā kvalitātes kritēriji un jānodrošina atbalsta funkcijas, lai varētu runāt par algu kāpumu.

Viņš uzsvēra, ka pirmo četru klašu skolēniem, izglītība jāiegūst pēc iespējas tuvāk mājām.

Kā ziņots, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) saskaņojusi vairāku skolu, kurās mācās mazāk par 60 skolēniem, slēgšanu.

Šogad IZM jau akceptējusi trīs skolu slēgšanu. Jūlijā Bauskas novadā tiks likvidēta Mežotnes internātvidusskola, kurā mācās 39 izglītojamie. Vasaras vidū Gulbenes novadā tiks likvidēta arī Daukstes pamatskola, kurā mācās 48 skolēni. Savukārt Ventspils novadā augustā lemts slēgt Zlēku pamatskolu.

Vēl pagājušajā gadā IZM Alūksnes novadā saskaņoja Mārkalnes pamatskolas slēgšanu, savukārt Ventspils novadā - Jūrkalnes pamatskolas slēgšanu, kas notiks šovasar. Mārkalnes pamatskolā mācās 58 skolēni, savukārt Jūrkalnes pamatskolā - vien 12. Tāpat Jelgavas novadā tiks likvidēta arī Elejas vidusskolas Lielplatones filiāle, to pievienojot Elejas pirmsskolas izglītības iestādei "Kamenīte".

Tādējādi patlaban jau saskaņota sešu izglītības iestāžu slēgšana.

Tāpat līdz jaunajam mācību gadam tiks reorganizētas vēl 11 izglītības iestādes.