Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Intereses trūkuma dēļ VID atkārtoti izsludina konkursu par EDS popularizēšanu

© F64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izsludinātajam iepirkumam par informatīvo kampaņu Elektroniskās deklarēšanas sistēmas (EDS) popularizēšanai nav pieteicies neviens pretendents, tāpēc konkurss izsludināts no jauna, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Termiņš pieteikumu iesniegšanai 29.janvārī izsludinātajā konkursā tika noteikts šā gada 9.februāris, taču tam nepieteicās neviens interesents. Vakar iepirkums izsludināts no jauna, un savus piedāvājumus pretendenti var iesniegt līdz 22.februāra plkst.11.

Kā ziņots, iepirkuma priekšmets ir interneta mediju plāna īstenošana informatīvās kampaņas "Elektroniskās deklarēšanas sistēmas popularizēšana" gaitā. Kopējā iepirkuma līgumcena, par kādu tiks slēgts līgums, ir 10 111 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

LETA jau ziņoja, ka VID šogad plāno sagatavot un iesniegt Finanšu ministrijā normatīvo aktu grozījumus, kas paredzētu obligātu EDS izmantošanu arī fiziskām personām.

VID pagājušā gada darbības rezultāti liecina, ka EDS pērn izmantoja 565 582 fiziskas personas un 248 205 juridiskas personas. 2014.gadā EDS izmantoja 395 844 fiziskas personas un 230 318 juridiskas personas.

To fizisko personu skaits, kuras izmanto EDS, gada laikā ir audzis par 43% jeb 169 738 personām. Juridisko personu skaits audzis par 8% jeb 17 887 personām.

Šogad plānots panākt ievērojamu EDS lietotāju skaita paplašināšanos, tādēļ plānots īstenot informatīvo kampaņu EDS popularizēšanai.