Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

Belēvičs: Kučinska valdībā veselības aprūpe kļūs par prioritāti

© F64

Ja Saeima apstiprinās premjera kandidāta Māra Kučinska (ZZS) veidoto valdību, veselības aprūpe kļūs par prioritāti ne tikai vārdos, bet arī darbos, šodien žurnālistiem sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs.

Kā norādīja ministrs, Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) kritika topošās valdības deklarācijai par to, ka tajā nav ierakstīts konkrēts finanšu pieaugums veselības aprūpei, ir pamatota. Tomēr, lai arī konkrēti skaitļi deklarācijā veselības jomas sadaļā nav minēti, Belēvičam esot pārliecība, ka finansējuma apmērs būtiski pieaugs.

Belēvičs sacīja, ka konkrēti skaitļi nebija ierakstīti arī Laimdotas Straujumas (V) abu veidoto valdību deklarācijās.

Kučinska piesardzīgā pieeja, deklarācijā neierakstot konkrētu pieaugumu veselības aprūpes finansējumam, Belēvičam ir saprotama. "Būtu pārgalvīgi un nenopietni saukt skaitļus, kurus valsts varēs atvēlēt šai vajadzībai, nezinot lietu patieso stāvokli". Veselības ministrs gan piebilda, ka Kučinskis apzinās, ka veselības joma ir "nenofinansēta".

Sakāmo Belēvičs nobeidza, norādot, ka tad, ja parlaments rīt Kučinska valdību apstiprinās, veselības aprūpe būšot prioritāte ne tikai vārdos, bet arī darbos.