Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Jaunie "ēnotāji" aktīvi iepazīst izvēlētās profesijas

© twitter.com/ @Ārlietu ministrija

Šodien visā Latvijā notiek praktiskās biznesa izglītības biedrības "Junior Achievement Latvija "(JAL) organizētais karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem "Ēnu diena".

Latvijas Republikas Saeimā šodien viesojas vairāk nekā 200 skolēnu, lai klātienē iepazītu parlamenta darba ikdienu. Saeimas deputātu un darbinieku "ēnām" būs iespēja izzināt parlamenta darbu, būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā, iepazīt Saeimas namu, kā arī apskatīt ekspozīciju "Brīvības ceļš", kas veidota par godu gaidāmajai Latvijas valstiskās neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienai.

Tikmēr Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova darbu tuvāk iepazīst skolēni no dažādām skolām - no Rīgas 1. Valsts ģimnāzijas, Rīgas Teikas vidusskolas, Rīgas J.G.Herdera Grīziņkalna vidusskolas, Rīgas 40. vidusskolas, Rīgas Anniņmuižas vidusskolas, Rīgas Lietuviešu vidusskolas, Rīgas 66. speciālās vidusskolas, Rīgas 34. vidusskolas, Rīgas Franču liceja, Rīgas 22. vidusskolas un Rīgas Klasiskās ģimnāzijas, kā arī no Madonas Valsts ģimnāzijas un Daugavpils Krievu vidusskolas. Kopumā Rīgas domes priekšsēdētājs saņēma 22 "ēnotāju" pieteikumus.

Latvijas aviokompānija "airBaltic" šogad piedāvā iespēju 50 skolēniem ielūkoties tādu profesionāļu kā pilota, stjuarta, jurista un dažādu citu biroja darbinieku ikdienas gaitās. Tāpat jauniešiem ir iespēja "ēnot" arī mediķus, glābšanas dienestu pārstavjus, skolotājus un vēl vairāk kā 1000 "ēnu devējus".

Par to, kā ši diena paiet jauniešiem iespējams uzzināt arī mikroblogošanas vietnē twitter.