Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Divu nedēļu laikā divas traģiskas avārijas

TAS PATS CEĻA POSMS. Igaunijā uz ceļa Jehvi–Tartu ar kilometra atstarpi avarēja jau otrais uzņēmuma Lux Express autobuss © Ekrānšāviņš no aculiecinieka video

Desmit dienu laikā pārvadātāju grupas Lux Express autobusu Igaunijā piemeklējusi jau otra avārija – šoreiz nevis turpceļā, bet atpakaļceļā no Sanktpēterburgas. Negadījums beidzies traģiski – bojā gājis autobusa šoferis, un ir cietušie.

Naktī uz pirmdienu ap pulksten 1 Igaunijā uzņēmuma Simple Express satiksmes autobuss sadūrās ar Lietuvā reģistrētu kravas automašīnu, kas pēkšņi iebrauca pretējā virziena joslā. Avārijā gāja bojā vadītājs – 49 gadus vecs Latvijas pilsonis, un sākotnēji no 19 pasažieriem, kas brauca maršrutā Sanktpēterburga–Rīga, tika hospitalizēti 13. 8. februāra pēcpusdienā slimnīcā bija palikuši pieci smagākas traumas guvušie, Neatkarīgo informēja uzņēmuma Lux Express pārstāve Signija Kalniņa. Stacionāru pametušajiem nodrošināts transports virzienā uz Rīgu vai arī atpakaļ uz Sanktpēterburgu. Pasažieru vidū bijuši deviņi Latvijas, deviņi Krievijas un divi Igaunijas pilsoņi. Nav cietuši abi igauņi, divi Latvijas un divi Krievijas pilsoņi. Uzņēmums izsaka visdziļāko līdzjūtību autobusa vadītāja radiniekiem, un šābrīža prioritāte esot sniegt visu iespējamo atbalstu cietušajiem un viņu tuviniekiem.

S. Kalniņa norādīja, ka patlaban negadījuma apstākļus noskaidrojot Igaunijas policija. Esot zināms, ka kravas mašīnas šoferis esot gatavs sniegt informāciju. Kā viena no negadījuma versijām tiek minēts slidenais ceļš un kravas mašīnas vadītāja nespēja tikt galā ar transportlīdzekļa vadību.

Uzņēmuma pārstāve atzina, ka pēdējās divas nedēļas Lux Express bijušas smagas: «Situācija, kad tik īsā periodā piemeklē divas tik traģiskas avārijas, mums nav bijusi. Tiešām īsta melnā svītra vai melnais punkts, jo negadījumi notika gandrīz vienā un tajā pašā vietā un – ar nieka kilometra atstarpi.» Negadījumi notika arī vienā un tajā pašā laikā. Citas paralēles gan nevarot vilkt, jo avāriju apstākļi bijuši atšķirīgi. Iepriekšējā nebija iesaistīts cits transporta līdzeklis. Autobuss nobrauca no ceļa vēja un slidenā seguma dēļ. Toreiz negadījumā cieta autobusa šoferis un 12 pasažieri – no tiem divi guva smagas traumas. Taču arī par šo avāriju gala slēdziena nav, jo policija vēl veic izmeklēšanu un ekspertīzes. S. Kalniņa atgādināja: kārtējo reizi pierādījies, ka, braucot arī satiksmes autobusā, pasažieriem jālieto drošības jostas. Autobusa vadītāji gan vienmēr maršruta sākumā to atgādinot, taču ne visi to ņemot vērā.