Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© SCANPIX

Dienas svarīgāko notikumu apskats.

PIELAIDE VALSTS NOSLĒPUMAM: Dažas dienas pirms valdības apstiprināšanas joprojām pastāv neskaidrība par pielaides valsts noslēpumam piešķiršanu premjerministra amata kandidātam Mārim Kučinskim (ZZS), izglītības un zinātnes ministra amata kandidātam Kārlim Šadurskim (V) un ekonomikas ministra amata kandidātam Arvilam Ašeradenam (V).

DRAUD PĀRTRAUKT GĀZES PIEGĀDI: AS "Latvijas Gāze" (LG) ir brīdinājusi AS "Dzintars" par gāzes padeves pārtraukšanu tās ražotnei Mālu ielā 30, Rīgā, aģentūru LETA informēja LG. Gāzes atslēgšana ir saistīta ar parādu, kas izveidojies kopš 2015.gada marta. Patlaban pilnvērtīgi netiek apmaksāti arī kārtējie rēķini par patērēto dabasgāzi, kas LG rada bažas par parāda summas strauju pieaugumu.

TRAĢĒDIJA IGAUNIJĀ: Igaunijā pēc sadursmes ar kravas automašīnu bojā gājis uzņēmuma "Simple Express" satiksmes autobusa vadītājs - Latvijas pilsonis, bet vēl trīs pasažieri ievietoti slimnīcā smagā stāvoklī, vēstī raidījums "Rīta Panorāma". Autobuss braucis maršrutā "Sanktpēterburga-Rīga", kad aptuveni stundu pēc pusnakts uz ceļa Jehvi-Tartu notikusi sadursme ar kravas automašīnu. Negadījumā bojā gājis autobusa vadītājs, kurš bijis Latvijas pilsonis. Vēl trīs cietušo stāvoklis ir smags, bet kopumā slimnīcā nogādāti 13 autobusa pasažieri. Starp cietušajiem ir arī Latvijas iedzīvotāji.

BĒGĻU KRĪZE TURCIJĀ: Vācijas kanclere Angela Merkele šodien tiekas ar Turcijas premjerministru Ahmetu Davutoglu un citām valsts amatpersonām, lai runātu par bēgļu krīzi šajā reģionā, informē ziņu aģentūra AP. Turcija ir viens no patvēruma meklētāju galvenajiem galamērķiem, un šodien Vācijas kanclere un citas amatpersonas spriedīs par diplomātisku risinājumu bēgļu plūsmas samazināšanai.

SPRĀDZIENS SOMĀLIJAS LIDMAŠĪNĀ: CCN informē, ka izlūkdienesti atklājuši, ka bumba, kas eksplodējusi Somālijas lidmašīnā bijusi ievietota laptopā, un to izdarījuši divi lidostas darbinieki. Svētdien tika publicēts video, kurā redzams, ka viens no lidostas darbiniekiem paņem datoru un to iedod otram darbiniekam. Tālāk dators tika nodots vīrietim, kurš sprādziena laikā lidmašīnā gāja bojā. Abi lidostas dabinieki arestēti. 

VARDARBĪBA PRET BĒRNIEM: 5. februārī Rīgas Zemgales iecirknī saņemta informācija no medicīnas iestādes par to, ka slimnīcā nogādāti divi mazgadīgi bērni ar miesas bojājumiem. Slimnīcā policisti noskaidroja, ka 2013. gadā dzimušai meitenei un 2015. gadā dzimušajam zēnam konstatēti ķermeņa sasitumi.Lai arī sākotnēji tika pieļauta iespēja, ka bērni varētu būt cietuši no seksuālas vardarbības, mediķiem veicot detalizētāku miesas bojājumu apskati, šī informācija, par laimi, neapstiprinājās. Bērni šobrīd jau izrakstīti no slimnīcas un nodoti krīzes centra speciālistu aprūpē.