Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Reida laikā policija atrod jaunieti, kurš bija aizbēdzis no bērnunama

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Piektdien, 5. februārī Patruļpolicijas bataljons kārtējo reizi rīkoja profilaktiskos pasākumus Rīgas Centrālajā stacijā. To mērķis bija fiksēt iespējamos gadījumus, kas saistīti ar alkoholisko dzērienu un narkotiku nelikumīgu apriti, kā arī citus iespējamos likumpārkāpumus.

Kopā reida laikā tika aizturēti 34 cilvēki. Tostarp sešos gadījumos tika sastādīti administratīvo pārkāpumu protokoli par dzīvošanu bez personu apliecinoša dokumenta un dzīvesvietas nedeklarēšanu; 12 gadījumos – par atrašanos sabiedriskā vietā tādā alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu; 11 gadījumos – par atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholiskā dzēriena pudeli; trijos gadījumos – par atrašanos narkotiku iespaidā vai par šo vielu glabāšanu.

Pie vienas personas tika atrastas 600 cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes markām. Šobrīd pret aizturēto uzsākta administratīvā lietvedība par akcizēto preču aprites noteikumu pārkāpumu.

Reida laikā izdevās atrast arī vienu meklēšanā esošu personu – 16 gadus vecu jaunieti, kurš bija aizbēdzis no bērnunama. Šobrīd puisis atkal nogādāts bez vecāku apgādības palikušo bērnu aprūpes iestādē.

Iepriekšējais policijas reids Rīgas Centrālajā stacijā notika aptuveni pirms nedēļas. Toreiz tika sastādīts 31 administratīvo pārkāpumu protokols, lielākoties – par atrašanos sabiedriskā vietā tādā reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Lai novērstu iespējamos likumpārkāpumus un cilvēki uz ielām un sabiedriskās vietās justos drošāk, Valsts policija arī turpmāk rīkos šādus preventīvos pasākumus gan Centrālajā stacijā, gan citviet.