Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Sinoptiķi iepriecina ar laikapstākļu prognozi nākamajai nedēļai

© F64

Naktī būs vējains, piektastes rajonos vēja ātrumam sasniedzot pat līdz 15 metriem sekundē, gaiss atdzisīs no -1 līdz +4 grādiem. Lai arī no rīta un dienā gaidāms neliels lietus, austrumos iespējams pat slapjš sniegs, gaisa temperatūra sasniegs +3...+7 grādus, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, jaunnedēļ atkal Latvijā valdīs meteoroloģiskā pavasara laikapstākļi, kas aizsākās janvāra beigās.

Aiz siltās atmosfēras frontes ieplūdīs siltāks gaiss, kas Latvijā saglabāsies darba nedēļas pirmajā pusē - pat naktīs gaisa temperatūra būs pozitīva, bet dienā tā sasniegs pat +3..+8°. Iespējams kādā no novērojumu stacijām tiks uzstādīts jauns siltuma rekords. Rietumu vējš pāries mērenā līdz mēreni stiprā dienvidu vējā, brāzmās piekrastē līdz 14 m/s.

Ja svētdien un darba nedēļas pirmajā pusē nokrišņu Latvijā būs maz, tad nedēļas otrajā pusē Latviju no dienvidiem šķērsos plaša mākoņu zona, nesot ilgstošu lietu un slapju sniegu, kas nedēļas beigās pāries sniegā, jo gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies un naktī piesals. Visā šajā periodā ceļi atsevišķos posmos būs slideni.

Salīdzinot ar aizvadīto nedēļu, gan brīvdienās gan nākamajā nedēļā tik stiprs vējš nav gaidāms, tas pūtīs galvenokārt no dienvidiem, dienvidrietumiem un tikai piekrastes rajonos atsevišķās dienās brāzmās sasniegs 16 m/s.