Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

VID saņēmis piecas sūdzības par bērnu interešu izglītības pulciņiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) šogad jau saņēmis piecas sūdzības par bērnu interešu izglītības pulciņiem, kuri pieņem maksājumus, neizsniedzot to apstiprinājuma dokumentus, aģentūru LETA informēja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Šogad jau ir identificētas piecas sūdzības, kurās minēti pārkāpumi saistībā ar interešu izglītības čekiem. Sūdzības ir par trīs biedrībām un vienu SIA. Vienā gadījumā uzsākta tematiskā pārbaude, pārējos tiks lemts par kontroles pasākumu veikšanu.

Vēl vienā gadījumā saņemts trešās personas iesniegums, kurā norādīts, ka Rīgas vidusskolā par mākslas vingrošanas nodarbībām tiek iekasēta mēneša maksa 30 eiro apmērā, taču par naudas saņemšanu darījumu apliecinoši dokumenti netiek izsniegti. Pēc sniegtās informācijas konkrētu saimnieciskās darbības veicēju minētajā vidusskolā identificēt nebija iespējams, līdz ar to kontroles pasākumi netika plānoti, skaidro VID. Ņemot vērā, ka Rīgas vidusskola ir Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta padotībā esoša iestāde un tā kompetencē ir padotībā esošo iestāžu izvērtēšana un iekšējo auditu un revīziju veikšana, informācija tika pārsūtīta departamentam tā kompetences ietvaros.

Konkrētus biedrību un uzņēmumu nosaukumus VID minēt nedrīkst, jo likuma "Par nodokļiem un nodevām" 22.pants liedz izpaust informāciju par konkrētu nodokļu maksātāju bez viņa rakstiskas piekrišanas.

Ar 2017.gada 1.martu, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju par 2016.gadu, vecāki varēs atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par bērnu interešu izglītību.

VID aicina vecākus aizdomu gadījumā par to ziņot VID, izmantojot diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070 vai arī e-pastu "parkapumi@vid.gov.lv".