Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas deputātus "ēnos" vairāk nekā 200 skolēnu

© F64

Ēnu dienā, 10.februārī, Saeimā viesosies vairāk nekā 200 skolēnu, lai klātienē iepazītu parlamenta darba ikdienu. Saeimas deputātu un darbinieku „ēnām” būs iespēja izzināt parlamenta darbu, būt klāt valstij svarīgu lēmumu pieņemšanā, iepazīt Saeimas namu, kā arī apskatīt ekspozīciju „Brīvības ceļš”, kas veidota par godu gaidāmajai Latvijas valstiskās neatkarības faktiskās atjaunošanas 25.gadadienai, liecina informācija Latvijas Republikas Saeimas mājas lapā.

Skolēnus Ēnu dienā uzrunās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tāpat paredzēta deputātu, darbinieku un „ēnu” tradicionālā kopīgā fotografēšanās uz Saeimas nama Lielajām marmora kāpnēm. Šajā dienā deputātu un darbinieku „ēnas” varēs piedalīties parlamenta komisiju un frakciju sēdēs, aplūkot parlamenta reprezentācijas telpas, nofotografēties pie banera “Brīvības ceļš”, kā arī pārbaudīt savas zināšanas par Latvijas ceļu uz neatkarības atjaunošanu, saliekot īpašas puzles.

Vislielāko interesi skolēni izrādījuši par iespēju „ēnot” Saeimas priekšsēdētāju. Kopumā I.Mūrnieci pieteikušies ēnot 32 skolēni, no kuriem izvēlēti labāko motivācijas vēstuļu autori. Lielu interesi jaunieši izrādījuši arī par iespēju „ēnot” Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri, deputātus Solvitu Āboltiņu, Mārtiņu Bondaru un Artusu Kaimiņu.

Ēnu dienā jaunieši sekos līdzi arī Saeimas priekšsēdētājas biedra Gundara Daudzes, Saeimas sekretāra Andreja Klementjeva, Saeimas sekretāra biedra Gunāra Kūtra un vēl citu deputātu, kā arī Saeimas darbinieku darbam.

Visvairāk „ēnotāju” Saeimā pieteikušies no Baložu vidusskolas, Rīgas Valsts 3.ģimnāzijas un Talsu Valsts ģimnāzijas.

Parlaments „ēnām” savas durvis vērs jau astoto reizi. Saeima ir viena no populārākajām „ēnošanas” vietām mūsu valstī, un šo iespēju pēdējos gados izmantojuši jau vairāk nekā 1500 skolēnu no visas Latvijas.