Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Pirmie patvēruma meklētāji, kas ieradušies Latvijā, grib integrēties mūsu sabiedrībā

Attēlam ir ilustratīva nozīme © SCANPIX

Vakar vēlu vakarā no Grieķijas Latvijā nogādāti pirmie patvēruma meklētāji - pārvietotas sešas personas, kam nepieciešama starptautiskā aizsardzība saskaņā ar Eiropas Savienības pārvietošanas programmu, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijā.

Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone- Godmane norādīja, ka Latvijā ieradušās divas ģimenes- viena no Sīrijas, otra no Eritrejas. Katrā no ģimenēm ir pirmskolas vecuma bērns. Kā informē Pētersone- Godmane, tad vīrietis no eritrejiešu ģimenes runā angļu valodā. Ģimene no Sīrijas spēj sazināties arābu valodā. Visi cilvēki jau šobrīd izrādījuši vēlmi mācīties latviešu valodā un integrēties mūsu sabiedrībā. 

Valsts robežsardzes Atgriešanas un patvēruma meklētāju lietu nodaļas priekšnieks pulkvežleitnants Mareks Hoņavko informē, ka abas ģimenes vēlreiz apliecināja, ka viņi gribējuši nokļūt Latvijā, jo gribēja rast mieru. Viņš skaidroja, ka bija noprotams, ka abas ģimenes ir daudz cietušas. Amatpersona skaidroja, ka ģimenes būs gatavas runāt ar medijiem, tomēr patlaban tuvākajās dienās patvēruma meklētāji vēlas atpūsties.