Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Deputāts Kaimiņš līdz maijam iecerējis dibināt partiju

© F64

Saeimas neatkarīgais deputāts Artuss Kaimiņš (LRA) kopā ar domubiedriem provizoriski līdz maija beigām plānojis nodibināt partiju, kas piedalītos gan 2017.gada pašvaldību vēlēšanās, gan nākamajās Saeimas vēlēšanās, aģentūrai LETA pastāstīja pats politiķis.

Nākotnē veidojamais politiskais spēks būšot gatavs piedalīties parlamenta vēlēšanās gan tad, ja tās notiks pašlaik noteiktajā termiņā 2018.gadā, gan arī gadījumā, ja tikšot rīkotas Saeimas ārkārtas vēlēšanas. Kaimiņš ir pārliecināts, ka nebūs grūtību nodrošināt partijas dibināšanai nepieciešamo cilvēku skaitu. Partijas dibināšanai atbalsts varētu tikt gūts gan no pašlaik likumā minētā minimālā skaita - 200 personām, gan arī no 500 cilvēkiem, kas ir skaits, ko politiskā spēka dibināšanai paredz plānotās likuma izmaiņas.

8.februārī sākšot darboties interneta platforma, kurā cilvēki varēs uzzināt, kā iesaistīties procesos, lai mainītu pašreizējo situāciju valstī. Plānots publicēt arī manifestu, taču deputāts pašlaik sīkāk nekomentē, kāds būs pirmdien gaidāmā vēstījuma saturs. Iepriekš bija izskanējis, ka politiķis plāno dibināt biedrību, bet tagad Kaimiņš pieļauj, ka biedrība varētu tomēr netikt veidota un tā vietā notiktu koncentrēšanās uz darbu pie partijas dibināšanas.

Kā ziņots, Kaimiņš iepriekš bija izteicies, ka pēc Latvijas Reģionu apvienības rindu pamešanas veidos biedrību, kuru popularitātes gadījumā mēģinās pārveidot par partiju.